Orchestra „Lăutarii” din Chișinău a reputatului Nicolae Botgros va fi cap de afiș la Festivalul „Procopie Jitariu-Florin Piersic”, ediția a III-a, în cadrul Zilei comunei Berchișești.

Vă anunț cu bucurie că Primăria și Consiliul Local al comunei Berchișești vă invită să luați parte duminică, 21 mai 2017, orele 13:00, la a III-a ediție a Festivalului „Procopie Jitariu-Florin Piersic”, concomitent cu sărbătoarea prilejuită de Ziua comunei Berchișești. Manifestarea social-cultural-artistică va avea loc în acest an într-un spațiu special amenajat în curtea școlii Berchișești”, a declarat primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran.

Invitați: Orchestra Națională „Lăutarii” din Chișinău, condusă de renumitul maestru Nicolae Botgros; Ovidiu Homorodean; Grup folcloric „Basarabeanca” din Chircăiești, Raionul Căușeni, Republica Moldova; Ansamblul „Armonia” al Casei de cultură din comuna Mahala, Ucraina; Ansamblul „Botnenii” din comuna Bardar, Raionul Ialoveni, Republica Moldova; Cojocaru Nicoleta; Marian Gogan; Dragoș Mircea Ungureanu; Grup vocal Berchișești; Formația „Bidirelu” din localitatea Ciprian Porumbescu; Formația de dansuri „Cerbul”; Formația de dansuri pe generații Berchișești.

Mulțumesc anticipat tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment și sunt convinsă că, în ciuda greutăților întâmpinate în acest an din punct de vedere organizatoric, vom avea o duminică minunată și o asistență record, cu oameni bucuroși și dornici de un spectacol pe cinste”, a transmis Violeta Țăran.

Evenimentul va fi prezentat de jurnalista Raluca Bercea.