Nemulțumiri profunde ale membrilor de sindicat, odată cu trimiterea în sistem a Ordinul de ministru nr. 4995/2015, care stabiliește criteriile de normare a posturilor din categoria didactic-auxiliar și nedidactic din învățământul preuniversitar de stat.

Președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, a transmis printr-un comunicat de presă că „Activitatea din compartimentele secretariat, contabilitate dar și activitatea personalului nedidactic nu poate depinde de numărul de elevi din școală. Efortul depus pentru curățenia sălilor de clasă, a holurilor, toaletelor din școli e același și pentru 15, 20 sau 30 de elevi. Sau, un paznic de noapte are grijă de obiectiv, clădiri care nu au nicio legătură cu numărul de elevi. Și-n compartimentele secretariat și contabilitate se depune aceeași muncă indiferent de numărul de elevi.”

În urma solicitării efectuate în data de 4 septembrie, prin adresa numărul 394, de către Federația Sindicatelor din Învățământ, ministrul Sorin Câmpeanu a luat decizia de a retrage Ordinul, urmând ca acesta să fie analizat până se va ajunge la un acord comun împreună cu membrii sindicatelor.

One Response

  1. jeny

    in unitatile de invatamant trebuie sa fie reglementat programul de lucru pentru intreg personalul la 8 ore si pentru didactic ,in gradinite
    se vor face o economie la salarii foarte mare daca ar fi doar un schimb de pesonal,nu trebuie sa munceasca numai didacticul auxiliar si nedidacticul ,s-au au mai multa putere de munca nu sunt si ei oameni cu studii

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.