Miercuri, 25 august 2021, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a acordat distincția de vrednicie Ordinul Mușatinilor lui Alexandru Tudor, fost arbitru FIFA, și lui Ciprian Anton, președintele Asociației de Fotbal Suceava. Distincția a fost acordată în semn de prețuire și mulțumire pentru osteneala depusă pentru buna desfășurare a Campionatului de Fotbal pe care Arhiepiscopia l-a organizat pentru tineri.

La rândul lor, arbitrul Alexandru Tudor i-a dăruit Înaltpreasfinției Sale două cărți, iar  inspectorul Ciprian Anton i-a oferit o minge de fotbal și un tricou personalizat cu numărul 10 al echipei naționale.

Alexandru Tudor a fost invitat să arbitreze în zilele de 23 și 24 august meciurile din faza finală a Campionatului de Fotbal pentru tinerii din parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților (ediția I – 2021). Renumitul arbitru deține recordul meciurilor arbitrate în Liga I (381), numărându-se printre puținii arbitri români cu experiență la nivel internațional. Nu s-a sfiit niciodată să mărturisească credința în Dumnezeu și să își arate atașamentul față de valorile credinței noastre creștin-ortodoxe. Sunt cunoscute momentele de la începutul și sfârșitul partidelor de fotbal când se însemna cu Sfânta Cruce și le cerea jucătorilor să fie fair-play, să joace curat, frumos, sportiv, pledând pentru un limbaj civilizat și o atitudine constructivă pe tot parcursul jocului. Alexandru Tudor este căsătorit, are doi copii, este nelipsit de la slujbele Bisericii în duminici și sărbători, are duhovnic și în toată activitatea sa demonstrează că este un bun creștin. Notorietatea de care se bucură face ca orice activitate în care este implicat să fie un apostolat. Din acest motiv, prezența domniei sale la Suceava a reprezentat o onoare și o bucurie.

Ciprian Anton, prin Asociația Județeană de Fotbal pe care o reprezintă, este partenerul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în cadrul proiectului Campionatului de Fotbal pentru tinerii din parohii, organizat prin Departamentul Activități cu Tineretul, Tabere, Proiecte Școli și Parohii.

„Pe viitor dorim să extindem acest parteneriat, inițiind și alte proiecte pentru tineri. În calitate de Inspector General Adjunct al Inspectoratului Școlar Suceava, activitatea domnului Ciprian Anton este frumoasă, în slujba școlii, a dascălilor și a elevilor, punând accent pe componenta educativ-morală și sportivă a generației tinere”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Evenimentul de acordare a distincției Ordinul Mușatinilor  a avut loc la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. La eveniment au participat, pe lângă Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic,  Alexandru Tudor și  Ciprian Anton, și părintele Viorel Ilișoi, consilier economic al Centrului Eparhial Suceava, părintele Constantin Oprea, consilier al Sectorului Cultural, părintele Justinian-Remus Cojocar, Directorul Departamentului Activități cu Tineretul, inițiatorul și coordonatorul Campionatului de Fotbal, dar și soția și fiica marelui arbitru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.