Premierul Florin Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii, a revocat, miercuri seară, ordinul privind modificarea indicatorilor pentru stabilirea carantinei. Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovabn, a fost publucat doar cu o seară înainte în Monitorul Oficial şi a dus la demiterea ministrului Vlad Voiculescu şi a Andreei Moldovan.

Surse politice citate de News.ro au declarat că premierul Florin Cîţu a decis să revoce ordinul prin care erau modificaţi indicatorii pentru institutirea carantinei. Ordinul, despre care premierul nu fusese informat, a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan şi a apărut marţi seară în Monitorul Oficial.

Modificarea indicatorilor fără a exista un acord asupra acestui lucru a dus, miercuri dimineaţă, la demitrea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, dar şi la demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan.

Demiterea lui Vlad Voiculescu a generat o criză în coaliţie, fiind aşteptate discuţii între liderii partidelor componente. Miercuri seară, preşedintele Klaus IOhannis a semnat decretul pentru numirea lui Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.