Fostul senator și prefect al Sucevei Orest Onofrei a transmis o scrisoare prin care îi ia apărarea economistului Vasile Rîmbu, cel care a condus Spitalul Județean Suceava. Astfel, acesta a subliniat cât de importantă a fost activitatea fostului manager în modernizarea unității spitalicești, iar, din acest considerent, sucevenii ar trebui „să-l dea jos de pe cruce!”.

Redăm integral scrisoarea lui Orest Onofrei:

„Daţi-l jos pe Rîmbu de pe cruce
După ce la sfârşitul anului 2019 hoarde ce Covizi (aşa să le fie numele) bântuiau, făcând ravagii în China şi apoi în întreaga Asie, această molimă fără chip a cuprins toată Europa şi apoi toate continentele.
Lumea, autorităţile şi medicii priveau această «Simplă Gripă» care «vine, vine, calcă totul în picioare» cu inocenta nepăsare, produs al ignoranţei criminale, comparabilă cu atitudinea celor care fotografiau ucigătorul tsunami din Indonezia anului 2004.
La mijlocul lunii martie 2020 au venit şi-n ţara noastră şi cu totul «inexplicabil» chiar şi-n mândra noastră Bucovină. Toată lumea perplexă şi contrariată nu avea altă întrebare doctă decât aceasta: cum a fost posibil? Sau variante ajutătoare: cine a adus Covizii? De ce la noi? etc. Bineînţeles că totul a culminat cu fatala şi implacabila întrebare: cine este vinovat?
Ăla eu, ăla eu, cutare sau cutărică. Căutând, întrebând, scormonind foarte repede s-au găsit vinovaţii:
Primul, vinovatul şef, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului JudeteanSuceava, încasator de injurii şi supus oprobriului public. Vină: a finanţat construcţia celui mai modern loc de apărare împotriva Covizilor şi altfel de asemenea lighioane – Spitalul Judeţean Suceava – în loc să construiască baricade şi să ridice metereze măcar la porţile de intrare în judeţ. Lupta se dă la graniţă nu în cetate! Sigur, Covizii dacă n-ar fi văzut îndemnul «Hai în Bucovina» n-ar fi intrat nici în ruptul capului. Pentru asemenea criminală incompetență Flutur trebuia răstignit înainte chiar să-şi vindece rănile, fiind unul din primele victime ale «nevinovaţilor« covizi.
Al doilea vinovat – Vasile Rîmbu manegerul Spitalului Judeţean.
Vină: trebuia să facă nişte trasee cu plăcute indicatoare şi scriere bilingvă romană şi chineza, începând de la intrarea în judeţ până în ultima cameră din spital că aceşti inofensivi Covizi cum i s-a spus, să nu umble brambura de capul lor pe unde vor ei. E o crimă să modernizezi un spital în loc să faci trasee. Dacă aceşti Covizi ar fi venit 10 ani mai devreme probabil am fi avut tichie de trasee la o dărăpănătură de spital ca un grajd.
Amândoi, Flutur şi Rîmbu: Vinovaţi. Nu mai are nicio importanţă că între timp Covizii au cucerit rând pe rând toată România nu doar scumpa noastră Bucovina, că nu Flutur trebuia să organizeze apărarea şi nici Rîmbu să deseneze circuite epidemiologice. Era nevoie de vinovaţi, au fost găsiţi şi au fost răstigniţi că doi tâlhari şi mânia Covizilor nu s-a potolit.
Pentru că a avut prieteni, Flutur a fost dat jos (aproape mort) de pe cruce. Şi-a lins rănile, a prins putere, curaj în suflet, s-a apucat de treabă şi prin votul sucevenilor a fost reabilitat.
Dar Rîmbu? Cine-l dă jos de pe cruce? În perfida politică suceveană, Rîmbu e dat de mult «pe pierderi» pentru că aşa e în politică «cumpărăm şi vindem».
Vasile, eu, fără să fi fost unul care a strigat «răstigneşte-l!», simbolic te-am dat jos de pe cruce! Poate o vor face şi sucevenii. Mă rog să nu fie prea târziu!
PS. Cu Flutur şi cu Rîmbu înţeleg, fără să fiu de acord, că aţi avut motive dar cu Spitalul ce-aţi avut?”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.