Sucevenii cu dare de mână au șansa să le facă o bucurie orfanilor sărmani din oraș. Trebuie doar să găsească darurile potrivite, să le așeze într-o cutie de pantofi și să le împacheteze.

ShoeBox este o cale prin care, în preajma sărbătorilor de iarnă, cutiile de pantofi devin locul perfect în care încap cadouri pentru copiii orfani.

ShoeBox este o inițiativă de ajutorare atât la nivel național, cât și internațional (diaspora) a copiilor orfani proveniți din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată face viața ușoară. Măcar de Crăciun, când toți copii primesc cadouri, vrem să aducem zâmbetul și pe fațele lor. Aici vorbim cu mândrie și reverență despre TIMPUL și EFORTURILE depuse de români cu inimă, de orice vârstă și proveniență socială sau etnică, care pun din puținul sau multul lor, pentru cei care nu au. NU e magie, NU e vraja, NU e basm, e REALITATE.”

”Totul a început în 2007, când încercam cu niște prieteni să ne învățăm copiii să împartă lucrurile pe care le au ei. Atunci, am făcut niște cutii din astea de pantofi, le-am împachetat cu hârtie colorată, am pus înăuntru lucruri de ale lor: șosete, jucării, dulciuri”, spune Valentin Vesa, cel care a inițiat acest proiect în România.

Cadourile se împart, în general, până în data de 22 decembrie. Cele mai multe cutii sunt împărțite în centre de zi și orfelinate.Dacă locuiești în Suceava și vrei să aduci bucurie în inima unui copil, vino la Talcioc Cultural și lasă o cutie cu bunătăți, hăinuțe, jucării, rechizite, cărți pentru copii sărmani din localitate. Pentru mai multe informații puteți consulta site-ul campaniei www.shoebox.ro sau suna la telefonul 0755222880.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.