Organizația USR PLUS Fălticeni atrage, din nou, atenția asupra achizițiilor de echipamente la Spitalul Municipal, obiectiv medical de maximă importanță pentru un areal demografic de peste 150.000 de locuitori, investiție care de 30 de ani se zbate între incompetența, minciuna și corupția aleșilor acestei comunități.

„În ultimele luni, primarul Cătălin Coman s-a văicărit în mass-media locală că nu i-au fost alocate fondurile guvernamentale necesare, uitând că din decembrie 2012, până in octombrie 2019, România a fost condusă de către PSD. În timpul guvernărilor PSD, primarul n-a ezitat să se afișeze cu Victor Ponta, Sorina Pintea și alți responsabili care au vizitat spitalul din Fălticeni și care au promis banii necesari pentru finalizarea lui. Fonduri care nu au mai venit”, transmite un comunicat al Organizației USR PLUS Fălticeni.

Sursa citată precizează și că lucrările de construire a spitalului au început acum 30 de ani, timp în care orașul a fost condus pentru 8 ani și de Partidul Național Liberal, între 2004 și 2012, adică de oamenii care au fost de acord, mai apoi, cu toate proiectele primarului Cătălin Coman.

,,Marea frăție PSD-PNL din Fălticeni ne costă foarte mult, pe fiecare dintre noi. Asocierea PNL-PSD s-a manifestat prin schimbarea bordurilor de câteva ori, a constat în asfaltări de proastă calitate în anii electorali, în schimbarea pavelelor la prețuri exorbitante. Frăția aceasta ne-a făcut toalete publice la preț de vilă, a cumpărat materiale de construcții de 3-4 ori mai scump decât prețul pieței, a plantat o floare la costuri uimitoare. Încrengătura de firme abonate la banii primăriei Fălticeni întrece orice imaginație, dar explică disperarea cu care actuala administrație se agață de bugetul orașului”, a declarat George Mîndruță, Secretar General Filiala PLUS Suceava și candidat al Alianței USRPLUS la primăria municipiului Fălticeni.

USR PLUS Fălticeni i-a solicitat primarului Cătălin Coman să precizeze când va prezenta public un raport al cheltuielilor efectuate la noul Spital Municipal, în ultimii 30 de ani, care sunt liniile de finanțare cu fonduri europene la care a depus solicitări, în ultimii 8 ani, pentru finalizarea spitalului, câți bani s-au strâns din donații pentru noul spital și cum au fost cheltuiți până acum, dar și de ce, din fondurile spitalului, s-au achiziționat, în plină criză epidemiologică, echipamente care n-au nicio legătura cu intervențiile medicale de urgență, cum ar fi cele pentru chirurgie estetică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.