Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că în urma unui parteneriat al Muzeului Bucovinei cu Muzeul Naţional din Liechtenstein, la Muzeul de Istorie Suceava, Sala de expoziții temporare – parter, va fi deschisă, în perioada 19 martie – 30 iunie, expoziția ”Oul de Paște, de la cult la artă”.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 19 martie, la ora 13:00. Cei care vor călca pragul Muzeului de Istorie vor admira o colecție care cuprinde 262 de ouă din marea colecţie de peste 2000 de piese, donată în anul 2010 Principatului Liechtenstein de către Adulf Peter Goop.

„Este o colecție foarte diversă, care cuprinde ouă tradiționale, dar și artă, de pe cinci continente: America de Sus, Europa, Africa, Asia și Australia”, a precizat Emil Ursu.

Expoziția este structurată în trei compartimente: ”Oul, de la cult la artă”, ”Ouăle țarilor” (opt ouă Fabergé originale și două copii, dar și diverse alte piese în formă de ouă care au aparținut țarilor Rusiei) și ”Oul anului”.

„O firmă din Liechtenstein, anual, în colaborare cu un artist plastic important din Europa, realizează un ou reprezentativ pentru respectivul an. La noi va ajunge oul realizat în anul 2013”, a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Prețul unui bilet de intrare la expoziție este 1 leu, pentru elevi și studenți, și 4 lei, pentru adulți.

oua de pasti din colectia donata de Adulf Peter Goop

Oua de Pasti din colectia donata de Adulf Peter Goop

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.