Senatorul PSD Ovidiu Donțu a condus ședința de marți, 1 noiembrie, care a reunit comisiile de Constituționalitate și Juridică. Ședința a avut loc cu scopul de a da raport de admitere a inițiativei celor trei milioane de români care vor „căsătoria să fie liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Inițiativa cetățenească a primit raport de admitere din partea Comisiei juridice a Senatului.

Președintele de ședință, senatorul Ovidiu Donțu, a subliniat pe o rețea de socializare că familia trebuie să rămână întemeiată exclusiv pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

ovidiu-dontu-presedinte-comisie

„Societatea românească are nevoie ca această definiție să fie ridicată la rang constituțional și să fie înscrisă în Constituție”, a declarat Donțu.

Dacă legea va fi votată și în plenul Senatului și va fi adoptată și de Camera Deputaților, se va revizui articolul 48 din Constituția României prin care se definește familia. În acest sens, se va înlocui sintagma „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți” cu sintagma „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

În cadrul ședinței, președintele comisiei a arătat că această normă juridică există în legislația românească, iar acum nu se face altceva decât să se ridice la rang constituțional.

„Spre dezamăgirea celor care invocă decizii CEDO pentru a nu adopta o astfel de modificare am arătat în cadrul ședinței că printr-o decizie Schalk&Kopf contra Austriei se precizează «dreptul la căsătorie al persoanelor de același sex rămâne o opțiune a statelor semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului»”, a mai declarat Ovidiu Donțu.

De asemenea, senatorul a subliniat că trebuie ca inițiativa celor trei milioane de români să se valorifice prin modificarea Constituției ce va si supusă votului popular prin referendum.

„Prin adoptarea acestei propuneri legislative să le spunem europenilor că România dorește ca familia să se întemeieze pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Astăzi am depus o propunere legislativă privind organizarea referendumului în 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a acestei modificări”, a încheiat președintele de ședință, senatorul Ovidiu Donțu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.