Președintele organizației municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donțu, a afirmat într-o conferință de presă că avocații Partidului Național Liberal se înfruptă din falimentul Termica.

Totodată senatorul PSD s-a întrebat de unde are familia Lungu un patrimoniu din două afaceri, două restaurante, de un milion de euro.

„Planul de organizare care a fost aprobat de instanță și care acum a intrat în lichidare are un onorariu fix lichidator și onorariu variabil în activitatea de administrare judiciară. În activitatea de faliment, de lichidare, avocații Termica au bugetele: onorariu fix – 4,8 miliarde și un onorariu variabil de 36 miliarde din banii dumneavoastră. Cu cele 40 de miliarde resurse, avocații Termica pun contestațiile în mâna unor persoane și vor să ne vândă nouă produsul numit «contestație în spirit democratic»”, a afirmat senatorul Ovidiu Donțu.

În perioada următoare, Partidul Social Democrat, a mai spus senatorul Donțu, va dovedi că toată mafia PDL-istă se alimentează din resursele Primăriei și că aceștia s-au alimentat din risipa banului public din salubritate.

„Am demonstrat că față de vechiul contract făcut pe spatele regimului Băsescu de către Ion Lungu cu firmele de casă de salubritate ale PDL-ului, sunt zeci de miliarde de lei economisite de la bugetul local prin semnarea noului contract”, a declarat Donțu, care îi impută actualului primar falimentul Termica prin reducerea capitalului social cu 700 de miliarde de lei.

De unde are Ion Lungu un patrimoniu de 1 milion de euro?

Liderul social democrat a făcut o asociere între averea familiei Lungu și falimentul Termica, respectiv pavarea excesivă a municipiului Suceava.

„Îi pun o întrebare lui Ion Lungu: de unde a avut resurse el și familia lui să aibă un patrimoniu în două afaceri, două restaurante de un milion de euro?”, a spus Donțu, care a mai adăugat că are informații că familia Lungu dorește să cumpere și restaurantul Central.

Tirul acuzelor către actualul primar a continuat, iar senatorul PSD a cerut un răspuns ferm cu privire la risipa banului public, dar și modul în care s-au făcut unele investiții în municipiul Suceava.

„De ce ați transformat sala de expoziții, galeria de artă a orașului în crâșmă? De ce ați transformat în afaceri personale toate aceste lucruri? De unde aveți un milion de euro, domnule Lungu pentru familia dumneavoastră să dezvoltați aceste afaceri? Vă spunem noi! Din falimentul Termica, din risipa banului public  de la salubritate, din faptul că stația de epurare nu are toate stațiile, nu are stația de uscare a nămolului, fiind singura din țară construită în acest mod. Ați luat banii din dezvoltarea Sucevei și ați făcut lucruri nepotrivite. De asta spunem astăzi aici, că în afară de schimbarea pavelelor de iarnă cu cele de vară nu există altă investiție”, a conchis Ovidiu Donțu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.