Ovidiu Donțu, senator PSD de Suceava, a depus o inițiativă legislativă conform căreia salariile din administrația publică locală s-ar putea majora cu 30%, începând din luna decembrie.

„Am inițiat această propunere legislativă luând în considerare faptul că în ultima perioadă funcționarii publici /  salariații din administrația publică locală nu au beneficiat de creșteri salariale cum s-a întâmplat în alte domenii la fel de importante pentru cetățenii acestei țări (de ex. în Sănătate și Educație), ultima creștere considerabilă fiind în anul 2015, prin Ordonanța de Urgență nr. 27 din 30 iunie 2015 pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015”, a transmis Ovidiu Donțu în expunerea de motive.

În proiectul prezentat de deputatul sucevean, începând cu luna decembrie, reîncadrarea personalului se va face pe funcțiile, gradele/trepte profesionale și gradațiile corespunzătoare vechimii în muncă, iar dacă salariile de bază determinate sunt mai mici decât cele aferente lunii noiembrie 2016, se păstrează cele aferente lunii noiembrie 2016.

Pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție sau autoritate publică, pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, salarizarea se face la nivelul de salarizare pentru funcții similare, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.