Îndrăgitul interpret Ovidiu Purdea-Someș, mesager al folclorului ardelean, vine în Țara Dornelor pentru a-i încânta pe iubitorii muzicii populare.

Acesta va fi prezent duminică, 25 august, la Dorna Candrenilor, la Ziua Comunei și la Festivalul „La izvor de apă vie”, ediția a XIX-a.
Ovidiu Purdea-Someș va urca pe scenă la ora 19:30, urmând să prezinte publicului de la Dorna Candrenilor cele mai frumoase cântece din repertoriul său.

Ovidiu Purdea-Someș, născut la Gârbăul Dejului, Comuna Căşeiu, Județul Cluj, a fost elev al  Liceului Militar “Mihai Viteazul” din Alba-Iulia și a absolvit Școala Militară de Ofiţeri Activi Sibiu-(specialitatea ofiţeri chimici).

De asemenea, este absolvent al Absolvent al Şcolii Populare de Artă Oradea și licențiat în antropologie şi filozofie – Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.
De-a lungul carierei, a obținut premii importante la diverse festivaluri din țară: Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie, Cluj-Napoca 1994, (Premiul II ); Festivalul „Alină-te dor, alină”, Cicârlău, jud. MM, 1995, (Premiul I), Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie, 1995 (Menţiune).
Acesta a fost nominalizat în primii 10 artişti clujeni ai anului 2005, în cadrul galei CLUJENI DE NOTA 10.
Ovidiu Purdea-Someș este și scriitor, având publicate mai multe volume de versuri. Este autorul unor interviuri incluse în trei volume, purtând titlul „Şi VIP-urile au fost soldaţi “, în care sunt consemnate amintirile din armată a peste 100 de personalităţi. De asemenea, artistul a fost inclus în „Dicţionarul cu poeţi” şi în volumul intitulat „Poeţi clujeni contemporani”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.