În data de 4 aprilie au apărut noi informații ”pe surse” referitoare la capetele de acuzare pentru care deputatului Băișanu i se va solicita ridicarea imunității parlamentare, acesta riscând circa 20 de ani de închisoare. Pregătit pentru audierea din comisia juridică reunită (al cărei membru este prietenul Ovidiu Donțu), Băișanu ne-a declarat că toate aspectele sesizate pot fi interpretate în spirit filozofic, drept ”opinii politice și fapte ce interacționează cu aceste opinii”. Anchetatorii insistă, totuși, că faptele interacționează cu Noul Cod Penal. Vom vedea cine are dreptate!

La dosarul cauzei, există date și indicii din care rezultă suspiciuni rezonabile care conturează următoarele stări de fapt:

– în perioada campaniei electorale din mai-iunie 2012, inculpatul Alexandru Ștefan Băișanu a folosit în interes personal spațiul de emisie al televiziunii PlusTV, respectivul spațiu aparținând unei societăți comerciale care nu-i aparține. Prin acest lucru, a fost adus un prejudiciu considerabil persoanei juridice deținătoare a trustului media PlusTV, dar și patronatului societății.

infracțiunea de tăinuire (1826 fapte consumate) – deoarece are cunoștiință de peste 1826 infracțiuni de corupție, și infracțiuni asimilate corupției, comise de unii politicieni din PNL, aripa autointitulată ”Brătienii suceveni”.

primirea de foloase necuvenite – în calitate de deputat și președinte de partid, a primit consultanță stomatologică gratuită de la președinta Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, de profesie medic stomatolog, cu scopul vădit de a face tot ce-i stă în putere pentru a o menține pe funcție. Din interceptările anchetatorilor, rezultă că suplimentar, inculpatul este răsplătit o dată pe lună cu o partidă de amor, acesta consumându-se într-un pat extra-large situat într-o vilă de lux din strada 6 Octombrie roșu.

fals în declarații – Alexandru Ștefan Băișanu, încă în calitate de membru marcant și activ USL, nu și-a evidențiat în declarațiile de avere toate veniturile și bunurile pe care le deține în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic.

– folosirea de muncă la negru, respectiv nu a întocmit contracte de muncă pentru un număr mai mare de 5 persoane, procurorii având dovezi că persoanele au fost folosite în activități specifice de curățenie înainte de Paști. Trei persoane se ocupau de curățenia arhivei stocate în incinta Plus TV, iar 2 persoane desfășoară și în prezent activități de salubrizare la domiciliul demnitarului din Suceava. Această infracțiune urmează a fi extinsă, urmând a fi coroborată cu infracțiunea de tăinuire, în formă agravantă, deoarece s-a urmărit ștergerea urmelor într-un mod fraudulos.

– încă o infracțiune asupra cărora există suspiciuni rezonabile este aceea de complicitate la vânat ilegal, existând suficiente probe precum că, în preajma sărbătorilor din luna decembrie 2014, Băișanu a primit de la un primar, 2 cârnați, 2 muschiuleți  și 1 salam din carne de vânat, fără să-l intereseze dacă respectivele produse alimentare provin din braconaj. Pentru finalizarea cercetărilor, anchetatorii din structura centrală sunt nevoiți a obține un mandat de percheziție asupra fosei septice deținută de Băișanu.

Pentru obținerea probelor, anchetatorii au folosit agenți sub acoperire infiltrați în interiorul echipei și familiei demnitarului, precum au beneficiat și de sprijinul structurilor de informații specializate. Facem precizarea că pe perioada cercetărilor, persoana acuzată poate fi luată în derâdere de opinia publică, dar beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Vom reveni cu amănunte (dacă a fost, sau nu, o păcăleală specifică lunii aprilie) și așteptăm un drept la replică din partea persoanei ”incriminate”. De asemenea, la comentarii așteptăm ”pe surse” alte ”infracțiuni comise de inculpat”. Menționăm că aceste comentarii vor fi cenzurate și transformate în știri bombă și investigații de râs!

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.