Un bătrân din comuna Bălăceana a fost înșelat de doi bărbați, aceștia cerându-i bani cu împrumut, în numele unui preot, întrucât acesta din urmă ar fi suferit un accident de circulație.

În data de 19 aprilie, la Postul de poliție Bălăceana s-a prezentat un bărbat de 83 ani, localnic, sesizând faptul că la sfârșitul lunii martie 2013, la locuința sa au venit doi bărbați, care au precizat că lucrează la o mănăstire din județul Neamț și invocând că preotul pe care și victima îl cunoaște a suferit un accident de circulație, i-au solicitat reclamantului un împrumut în numele acestuia. Din cele declarate de victimă, a reieșit faptul că îl cunoscuse pe preot, din perioada în care acesta deservise comuna Bălăceana. Cei doi aveau o relație de amiciție și crezând întâmplarea relatată de cei doi bărbați, s-a deplasat împreună cu aceștia la sucursala CEC din Ilișești, unde își păstra economiile. În timpul în care cei doi bărbați îl așteptau afară, victima a solicitat funcționarei de la ghișeu eliberarea sumei de 10.000 lei, pe care a înmânat-o unuia dintre cei doi bărbați. Ulterior, bărbatul a mai declarat faptul că la data de 10 aprilie a obţinut numărul de telefon al preotului pe care l-a sunat, acesta infirmând că ar fi fost victima vreunui accident rutier, precizând că nu-i cunoaște pe cei doi bărbați și că nu a solicitat niciodată bani împrumut prin intermediul altei persoane.

În cauză sunt efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorilor. Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate când sunt subiecţii unor astfel de abordări, să fie reticenţi şi să nu dea curs unor astfel de cereri. În cazul în care întâlnesc astfel de situaţii, cetăţenii sunt rugaţi să le semnaleze de îndată poliţiei prin apelarea 112.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.