Medicul respectiv lucrează la secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Brăila şi se pare că are unele probleme personale destul de grave. Cazul a ieşit la iveală în urma unei postări pe Facebook, iar conducerea spitalului a anunţat că se va face o anchetă internă.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila a anunţat vineri, 13 decembrie, că s-a autosesizat în cazul unui medic pediatru care ar avea probleme de comportament şi igienă, după ce o femeie a făcut public pe o reţea de socializare un caz petrecut în urmă cu două zile, când a ajuns cu copilul la Urgenţe.

Femeia a scris, pe Facebook, că doctoriţa care i-a consultat copilul mirosea puternic a urină, avea dresurile rupte, fusta descusută şi halatul plin de mizerie, motiv pentru care s-a speriat, iar copilului i s-a făcut rău şi a vomat.

„De la intrare te ia un miros de urină, doamna doctor mirosea a urină, dresuri rupte, parcă hărtănite de câini, papucii care trebuiau să fie albi, rupţi şi au devenit culoarea urinei, iar cizmele lungi erau rupte şi jupuite, fusta descusută, iar halatul plin de mizerie, la fel ca şi papucii. Acest medic şi-a permis să pună mâna pe fiul meu, care a vomat ulterior la toaleta din spital. Fac menţiunea că, în mod repetativ, a întrebat de dureri în gât, de burtă, a scris într-un caiet, iar eu am vrut doar să-l vadă un oftalmolog şi doream doar trimitere de la Pediatrie la UPU”, a scris pe reţeaua de socializare mama copilului, un băiat de 13 ani.

La amintita postare s-au adăugat apoi sute de alte mărturii, care confirmă faptul că doctoriţa ar avea probleme personale grave.

„Şi eu am păţit-o cu această doamna doctor… am mers doar pentru o răceală şi a ajuns să mă dezbrace aproape complet şi să mă întrebe de o sută de mii de ori dacă mănânc cărniţă. Era ciudată şi-mi era frică, i-am zis mamei să nu mă lase să mă interneze. Până la urmă am reuşit să scap doar cu o reţetă, însă când am mers la medicul de familie pentru a-i cere o părere, mi-a spus că pe reţetă erau multe antibiotice şi pastile care nu aveau treabă cu răceala mea, erau pentru alte afecţiuni. Am avut mare noroc că nu am luat imediat pastilele, că cine ştie ce mai păţeam? Am aflat ulterior că i-a murit familia şi trăieşte în Chercea într-un garaj, are probleme psihice şi toată lumea cunoaşte situaţia, dar din lipsă de doctori o ţin pe dânsa”, a scris o altă persoană.

Joi, şi şeful Consiliul Judeţului Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a luat atitudine faţă de caz şi a cerut măsuri urgente, mai ales că există informaţii că şefii spitalului ştiau de situaţie dar au tolerat-o.

„Este tragic şi revoltător ce se întâmplă. Managerul Spitalului Judeţean trebuie să identifice şi să aplice procedurile legale astfel încât situaţia să nu se mai repete. E o situaţie înspăimântătoare, mai ales că doamna e medic pediatru. Eu cred că un astfel de medic nu trebuie să mai intre în contact cu pacienţii, mai ales că este vorba despre copii. Este opinia mea categorică. Totuşi, cred că şi colegii doamnei doctor şi şefa Secţiei Pediatrie ar trebui să tragă un semnal de alarmă şi să discute cu medicul, să facă tot ce le stă în putinţă pentru a se evita aşa ceva. E jenant că vorbim de igiena unui doctor”, a declarat şeful CJ.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a precizat vineri că nu a primit nicio sesizare oficială la nivelul spitalului, că s-a autosesizat în urma discuţiilor din spaţiul public.

„Conform Regulamentului de ordine interioară şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare, medicul şef va proceda în consecinţă, va evalua situaţia şi vom vedea ce măsuri se impun, după ce medicul şef de secţie va face o notificare scrisă. Medicul pediatru respectiv este pensionar, dar lucrează cu acte în regulă în ambulatoriul de specialitate”, a declarat Alina Neacşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. 

Sursa: Adevărul

One Response

 1. Lelea_Safta

  Sunteți penibili reproducând o asemenea „știre” care nu are nimic de-a face cu Suceava – unu la mână – și care – doi la mână – tinde să discrediteze un om, în mod evident, bolnav,suferind de afecțiuni psihice care o fac incompatibilă cu profesia pe care o exercită și după pensie din cauza sistemului,a societății ,a colegilor de muncă care au și competența necesară să o aprecieze…
  Dar și tuta aia care scrie pe facebook se crede ceva,ziaristă,mamă indignată,a umplut lumea cu suferințele de neetalat in public ale copilului său dar și ale unei doctorițe căreia nu i se poate imputa intenția…
  Acuma nu că ar fi prima dată,cam toate „organele” de presă din Suceava se comportă la fel,adică pentru niscaiva bani de publicitate fac concursuri de pupat în kur pe Flutur&Comp,comportamentul său histrionic,în fond,deviant fiind materia primă pentru prima pagină a tuturor gazetelor de perete care se umplu în celelalte pagini de știri de la poliție și de la spitale – „fiul meu a vomitat fiindcă doctorița miroasea a urină…”
  Dar fii voștri nu vomită (presupunând că ar citi…) când toată ziua,danga-langa,aflăm cum tocmai a pus Flutur de o autostradă,care,lucrul dracului,este batută în cuie incă din celălalt mandat al său ca „drum expres” (deci nu autostradă!) și rebătută in cuie de pe vremea ministeriatului lui Ion Rus,de la Cluj…
  Sau când un quasianalfabet ,cu CV-ul plin de titluri academice dobândite prin malversațiuni,contrafaceri,prin efracție sau escaladare,despre care este notoriu că nu și-a terminat liceul în condiții clare,demonstrabile,că și-a luat bacalaureatul prin ordin de zi pe unitate (de învățământ,desigur…) nu mai poate de bucovineni și de Bukowina,de invățământ (!!!),el știe tot,cum trebuie să stea bucovineanul,pe care bucă,cine este bun sau rău în funcție de voma pedelistă regurgitată zilnic,de unde începe și unde se sfârșește Bucovina și anume de la Hilișeu-Horea până la Havârna și retur,prin Cătămărăști-Deal și Vlăsinești…
  Poate aveți ,așa,o vagă senzație de miros persistent nu de urină ci de kkt cu moț atunci când apare Flutur cu lopata și casca pe cap oriunde e rost de vreo poză sau când iși manifestă sprijinul hotărât un alt bou,un anume Cadariu, propulsat pe liste de o anume Alina Gorghiu,de pe vremea când era arondată politic la mai mulți,nu se știe de ce… Sau când Mihalescul ,suferind și el de studii urât mirositoare,ne învață cum e cu economia politică dar și cu politica economică,oameni provenind toți de la PDL,un partid politic care a performat prin prăbușirea PIB-ului României cu cca 10%… Sau care a imprumutat de la FMI 20 de miliarde de dolari depsre care nici astăzi nu se știe ce au făcut cu ei,care au subțiat salariile și pensiile ,operațiune pe care tocmai se pregătesc să o repete…
  Cu astea nu aveți grețuri,numai cu nenorocita de la Brăila, care miroase a urină iar fiul unei coccinela septempunctata (bucburuza sau vaca domnului,cum ar fi…) a vomitat,deoarece urina lui miroase a levănțică iar mă-sa trebe neapărat să scrie pe facebook,că nu se poate,soro,să existe o doctoriță cu afecțiuni pshice post-traumatice,să știe toată lumea,vaca dracului,auzi,să borască fiul meu sensibil!…

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.