Adriana Vatamanu din orașul Broșteni, soția răposatului Vili Rusu, fostul viceprimar al localității, care a decedat de Paște, a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus efectuat în urma anchetei epidemiologice. Femeia este asimptomatică și izolată la domiciliu, însă DSP Suceava i-a trimis un mesaj, conform căruia trebuie să se deplaseze PERSONAL  la spital pentru a-și prelua medicamentația. Ulterior transmiterii acestor informații, la DSP Suceava nu a răspuns nimeni apelurilor telefonice efectuate de către Adriana Vatamanu, iar femeii îi este frică pentru viața ei.

„Eu am primit acest mesaj de la Suceava ca să mă prezint după tratament, însă nimeni nu vrea să mă lămurească. Dacă suni la 112 te întreabă dacă ai simptome, iar eu nu am, ceea ce înseamnă că salvarea nu vine. La Suceava, eu cum să ajung? Tratamentul trebuie să îl iau pentru că am ieșit pozitivă la test. Doamna doctor îmi spune să aștept să am un simptom. Acum, eu nu vreau să ajung cum a ajuns Vili. E greu. De la Primărie nu mi-a spus nimeni nimic și nici nu m-a întrebat nimeni dacă am cum să mă descurc. De vinerea trecută sunt închisă în casă. La DSP am sunat și nu răspunde nimeni. Voiam să mi se explice cum pot să ajung la Suceava”, a declarat, pentru SuceavaLive, Adriana Vatamanu.

Aceasta a adăugat că i-a spus medicului de familie să solicite tratament pentru ca bolnavii de coronavirus de la Broșteni să poată beneficia de el, însă medicul a precizat că nu există „un cărăuș” pntru astfel de situații.

Medicul Manuela Trifan, directorul interimar al DSP Suceava, a precizat că toate persoanele care sunt depistate cu coronavirus trebuie să se prezinte la Spitalul Județean de Urgență, întrucât unitatea spitalicească este spital COVID-19. Aceasta a adăugat că bănuiește că pacienții infectați cu coronavirus trebuie să se prezinte la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Vechi, pentru a fi consultați de către un medic infecționist care să le prescrie tratamentul.

În ceea ce privește intrarea în zona carantinată a Sucevei, Trifan a precizat că, pe lângă declarația pe proprie răspundere, oamenii trebuie să le arate polițiștilor mesajul primit de la DSP Suceava.

„Pe baza acestui mesaj, vine cu mașina, îi arată polițistului de la intrarea în zona carantinată și va primi tratament”, a declarat directorul interimar al DSP Suceava Manuela Trifan.

Întrebată cui ar trebui să se adrezeze Adriana Vatamanu în momentul în care ar ajunge la Spitalul Județean Suceava, medicul Manuela Trifan a precizat că: „Bănuiesc că la Secția Boli Infecțioase, iar medicația specifică nu o putem recomanda noi, DSP, că nu avem specialitatea necesară ca să prescriem un tratament și să apreciem care este forma de boală pe care o are un pacient, de aceea trebuie să ajungă la spital”.

De altfel, întrebată despre ce ar trebui să facă și ceilalți locuitori ai orașului Broșteni care au fost depistați pozitiv cu coronavirus, directorul interimar al DSP Suceava a precizat că: „Toți vor veni la spital, sau la medicul de familie, însă nu știu dacă medicul de familie poate sau nu prescrie tratament. Asta chiar nu știu!”.

2 Responses

  1. Bajbaiac Liliana

    Eu înclin să cred că suntem încă în perioada de comunism altfe nu înțeleg cum să pui niște bolnavi pozitivi să se deplaseze…. E nebunie curăță… Și celor cu test negativ îi pui 14 zile în izolare cu verificarea politiei acasă…. Unde-i logica oame buni. Ce protocoale de….. aveți sau spuneți ca directorul de la Suceava… Veniți la muncă că avem ordin de sus, de unde… acum și-a dat demisia, tot de sus… Fi- politica de râs…

    Răspunde
  2. Cant Cornelia -Gianina

    Doamne ferește ca la noi la nimeni….. doar in România poți citi “ veniti la Suceava sa va luați medicamentele “ pai dacă o persoana infectat cu covid 19 cum ajunge la Suceava ? Credeți ca cineva îl duce cu mașina pana la Suceava sa -și i-a medicamentele ? Da cine risca ???? Autobuze nu circula, salvarea doar dacă ai sintone și etc ! Ce rahat de conducere avem noi in România ? Foamne ferește aici in romania mori cu zile!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.