Detaşamentul de pompieri Fălticeni şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii au intervenit cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Baia.

Vineri, 08 noiembrie, pe fondul unui conflict anterior, un bărbat de 36 ani, din comuna Baia, a dat foc şurii vecinului său, în vârstă de 63 ani, din localitate, incendiu care s-a extins şi la şura unui bărbat de 23 ani, localnic, de asemenea vecin.

La sosirea pompierilor, ardeau două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la casa de locuit, dar şi la o construcţie din gospodăria învecinată. Au ars depozitul de furaje, pe o suprafaţă de 100 mp, adăpostul de animale, pe 30 mp, o tonă de cereale, două tone de fân, 100 baloţi de paie şi circa doi metri cubi lemn de foc. Flăcările au afectat şi aproximativ 10% din depozitul de furaje al gospodăriei învecinate. Pagubele au fost stabilite la 16.000 lei.

La stingerea incendiului au participat trei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni și două autospeciale de la Primăria Cornu Luncii. Cel mai probabil, incendiul a avut drept cauză folosirea intenţionată a sursei de aprindere, pentru a genera incendiul. Nu au fost victime omeneşti.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea de către bărbatul de 36 ani a infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi violare de domiciliu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.