Fenomenele meteo periculoase au produs pagube semnificative, în Municipiul Rădăuți. Acoperișul internatului de la Colegiul “Andronic Motrescu” a fost smuls de vânt și purtat peste o stradă, copaci lovindu-se mai apoi de un bloc.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit duminică, 9 iulie, cu cinci autospeciale, pe stranda Putnei, din municipiul Rădăuţi. În urma fenomenelor meteo periculoase, acoperişul clădirii internatului Colegiului „Andronic Motrescu” , cu o suprafaţă de aproximativ 675 metri pătraţi, a fost smuls în totalitate de vântul puternic.
O parte din acesta a căzut peste o clădire destinată practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul cu învelitoare din ţiglă. Cealaltă parte de acoperiş a fost purtată de vânt peste strada Putnei, s-a deplasat pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, a trecut peste arborii de pe marginea şoselei, cu o înălţime de 20 de metri, lovind un bloc de locuințe. Faţada blocului a fost afectată pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi. De asemenea, s-au spart trei geamuri şi s-au degradat doi metri liniari de astereală şi acoperiş.
Pompierii militari au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente şi au lucrat pentru îndepărtarea elementelor de construcţie distruse de vântul puternic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.