Izoleta cu care sunt transportați pacienții suspecți sau infectați cu coronavirus a rămas fără filtre, însă reprezentanții ISU Suceava au precizat că s-au făcut toate demersurile pentru a intra în posesia filtrelor.

Reprezentanții ISU au declarat că ultimul set de filtre a fost consumat cu pacientul de noaptea trecută și se așteaptă ca IGSU să trimită necesarul pentru care sunt făcute demersuri.

„Până atunci, se echipează corespunzător, atât personalul medical și paramedical, cât și pacientul, în condiții de siguranță, și se transportă cu ATPVM. Ulterior, sunt aceleași proceduri de decontaminare și dezinfectare a personalului și a autospecialei. Se vor lua măsuri inclusiv de evitare a contactului pacientului cu alte persoane, până la locația în care va fi carantinat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată.

Acesta a adăugat că în acest caz protecția este asigurată la fel ca și în izoletă, aspect precizat verbal și de directorul Spitalului de Boli Infectioase Iași, dr. Dorobăț.

În afară de faptul că este mai spațioasă, ATPVM are o dotare similară cu ambulanțele normale. Însă, avantajul este reprezentat de faptul că cele două compartimente pacient / personal – sunt separate. Astfel, se asigură izolarea, și inclusiv se pot efectua decontaminarea și dezinfecția mai ușor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.