După ore de dezbatere, cea de-a patra contestație a procurorilor DNA împotriva deciziilor succesive ale Curţii de Apel Cluj privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, afaceristul Constantin Babiuc şi primarul de Rădăuţi, Aurel Olărean a fost respinsă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Curtea de Apel Cluj a decis, pe 22 ianuarie, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru toţi cei patru inculpaţi arestaţi în acest dosar, adică procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul Aurel Olărean şi afaceristul Constantin Babiuc.

Totuși, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestaţia formulată de procurorii DNA şi au decis că cei patru vor fi păstraţi cel puţin până pe data de 8 martie în stare de arest, prelungind mandatele de arestare ale acestora până la acea dată.

În cazul primarului Aurel Olărean, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală a decis „În baza art.348 alin.1 şi 2 rap. la art.207 alin. 4 Cod procedură penală dispune menţinerea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Olărean Aurel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie 2015, până la data de 8 martie 2015, inclusiv”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.