Contractul de execuţie pentru reabilitarea statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare a fost semnat între asocierea de firme  „Mateo Rustic Construct” Ipoteşti – Exprosoft SRL Miroslava și Primăria Suceava.

Administratorul „Mateo Rustic”, preotul Constantin Bobu, a precizat că va trece la treabă atunci când vremea o va permite. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că speră ca lucrarea să fie gata pînă pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.

Contractul are o valoare de 1,3 milioane de lei, fără TVA, iar durata de realizare a investiției este de 120 de zile.

statuia ecvestra a domnitorului stefan cel mare va fi reabilitata

Municipalitatea suceveană a mai scos de două ori la licitaţie contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare şi a amenajărilor aferente, dar nu s-a prezentat nimeni.

Procedura de licitaţie pentru restaurarea obiectivului şi amenajarea zonei din proximitate a fost reluată după ce, la sfârşitul anului trecut, primăria a obţinut avizul Ministerului Culturii.

Statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare, realizată de sculptorul Iftimie Bârleanu, a fost dezvelită pe 16 septembrie 1977, în prezenţa preşedintelui de atunci al României, Nicolae Ceauşescu, aflat în vizită la Suceava.

Monumentul lui Ştefan cel Mare din Suceava a fost inclus pe Lista monumentelor istorice în anul 2004.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.