Guvernul federal al Austriei a reintrodus unele regulipentru combaterea Covid-19 după ce a raportat un număr record de infecții în țară. Austria va reintroduce obligativitatea măștilor FFP2 pentru toate zonele interioare începând cu 23 martie, a declarat vineri ministrul Sănătății Johannes Rauch (Verzii), scrie thelocal.at.

Ministrul Sănătății a explicat că un regulament specific care impune măștile ar trebui să fie gata până miercuri. Cu toate acestea, nu a exclus și nici nu a confirmat posibilitatea unui mandat și în școli. Ministrul a spus că va clarifica problemele juridice cu Ministerul Educației în zilele următoare.

Rauch a declarat că relaxarea măsurilor anunțate la începutul lunii a fost luată pe baza scăderii numărului de cazuri. Dar situația din spitale este „îngrijorătoare”, a spus ministrul.

Prin urmare, guvernul federal a decis să ia măsuri pentru a proteja infrastructura critică din sectorul sănătății și al îngrijirii, cu o obligație de carantină ușurată pentru a se asigura că personalul continuă să funcționeze în spitale și case de bătrâni.

Nu se va schimba nimic în ceea ce privește sistemul de testare, care introduce o limită lunară de 5 teste PCR și 5 teste antigen pentru rezidenți. Cu toate acestea, există acum o recomandare oficială a guvernului de a lucra de acasă ori de câte ori este posibil. Potrivit sursei citate de b1.ro, el a adăugat că experții se așteaptă ca numărul infecțiilor să crească timp de cel puțin două săptămâni, cu peste 50.000 de cazuri noi pe zi.

Austria a înregistrat vineri 51.112 noi cazuri de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății. Peste 3.000 de persoane sunt spitalizate cu virusul, iar 207 pacienți sunt la terapie intensivă. Austria are încă una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest, deoarece mai puțin de 70% din populație este complet vaccinată.

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor din 5 martie a fost „prea devreme și prea extinsă”. Luna trecută, guvernul federal a anunțat sfârșitul majorității restricțiilor Covid în țară, inclusiv renunțarea la regulile 3G și 2G (vaccinat, recuperat sau testat) pentru intrarea în majoritatea locurilor.

În același timp, a suspendat obligația vaccinării, deoarece urma să înceapă să verifice și să dea amenzi pentru persoanele nevaccinate până la jumătatea lunii martie, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.