Comuna suceveană Sadova își continuă drumul spre modernizare, perioada pandemiei nefiind un impediment în acest sens, pentru că nevoile oamenilor și contractele semnate n-au suportat amânare.

Chiar și în aceste zile, pe multe șantiere din comună se execută lucrări importante, iar un amplu proiect ce a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și a prevăzut alimentarea cu apă a comunei, în valoare de 1.700.000 de lei, a fost finalizat.

Din bugetul local al comunei, în prezent, se realizează racordarea tuturor utilizatorilor la rețelele publice de alimentare cu apă.  Această lucrare de branșare are o valoare de aproape 8 miliarde de lei vechi, iar după ce va fi finalizată, în comuna Sadova va exista un sistem modern de alimentare cu apă ce a fost implementat în toate zonele în care acest lucru a fost posibil.

Totodată, este cunoscut faptul că infrastructura rutieră din comuna Sadova este modernizată continuu, cu bani de la buget local sau atrași din alte surse: guvernamentale sau europene. În acest sens, lucrându-se chiar și în aceste zile.

„Suntem în grafic cu lucrările pe Pârâul Zbrancanilor, acolo unde se intervine pentru realizarea de apărări de mal și console. Este un proiect pe care îl realizăm cu bani din bugetul propriu al comunei pentru că era nevoie de intervenție în această zonă”, a spus primarul comunei Sadova, Mihai Constantinescu Otcu.

Și cum adaptarea la vremurile actuale este tot mai importantă, zilele acestea, l-am găsit pe primarul comunei, la Biserica din sat, alături de preotul paroh și de un proiectant pentru că în curtea lăcașului de cult se va construi o scenă în stil traditional, întrucât toate slujbele din această vară se vor ține afară.

Tot Primăria s-a ocupat și de curățenia din comună, de vopsirea pomilor și de achiziționarea mai multor tuneluri de dezinfecție pentru siguranța cetățenilor și a elevilor sadoveni.

 

Un alt proiect ambițios transformă această comună într-una modernă – în cel mai adevărat sens al cuvântului

 

Gazul metan va deveni o realitate pentru locuitorii comunei Sadova și asta pentru că lucrările la acest proiect vor debuta, speră edilul, într-un viitor deloc îndepărtat.

După multe discuții și cu alți operatori, edilul Mihai Constantinescu a reușit să convingă Nova Power & Gas să investească la Sadova. După procedurile legale care urmează a fi demarate și după concesionarea terenurilor pe unde vor trece conductele, vor începe și lucrările. Proiectul se ridică la o valoare de peste 30 de miliarde de lei vechi, iar Primăria vine cu un aport de 20%.

Odată finalizat acest proiect, toată comuna va beneficia de gaz, asta însemnând aproximativ 11, 5 km ca suprafață.

„După aceste lucrări, centrul comunei va fi pavat și asflaltat. Acestea sunt câteva proiecte mari, însă lor li se vor adăuga, cu siguranță, și altele. Ne punem speranța că vom fi cu toții sănătoși, iar viața își va urma cursul firesc”, a conchis primarul comunei Sadova, Mihai Constantinescu Otcu.

3 Responses

  1. Aaa

    E bine ca s-a pus apa, dar canalizarea mai așteaptă ca suntem doar in 2020.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.