Unul dintre cele mai frumoase baluri din perioada Sărbătorilor de Iarnă se desfășoară în pitoreasca comună Moldovița. Aici, în fiecare an, în cea de-a doua zi de Crăciun, respectiv pe 26 decembrie 2022, Primăria si Consiliul Local Moldovița îi așteaptă pe harnicii gospodari din zona Bucovinei de munte să petreacă până în zori. Anul acesta, evenimentul va avea loc la Restaurantul „Daria Maria” din Moldovița, iar oamenii vor avea acces în sală începând cu ora 20:00.

Buna dispoziție va fi asigurată de Taraful Florin Mucea & Band și de invitații speciali Alexandru BrădățanGrigore GhermanSorin Filip și Oana Tomoiagă.

Nimic nu poate fi mai interesant pentru turiști, dar și pentru localnici, decât să vadă sute de oameni îmbrăcați în straie populare care joacă huțulca. 

Pentru a savura acele momente unice, organizatorii le cer celor care vin la frumosul bal de la Moldovița să fie îmbrăcați în costume populare, intrarea la eveniment fiind liberă.

Un spectacol inedit va avea loc, tot pe 26 decembrie, începând cu ora 11:30, atunci când alaiurile de călăreți și trăsuri vor trece prin centrul comunei. Astfel, cei prezenți vor putea admira, pe lângă exemplarele de cai din rasa semigreu de Bucovina, și valorosul port popular huțul.

Trebuie amintit că Parada cailor și a portului popular huțul de la Moldovița este unică în zonă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.