Joi seară, 11 august, a debutat cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” – ediția AMBRO. La tradiționala paradă a făcliilor au luat parte mii de suceveni care au admirat spectacolul oferit de participanții la paradă. Astfel, sucevenii s-au adunat pe tot traseul parcurs de personajele medievale, care a început din cartierul Obcini și a continuat prin fața Primăriei Suceava, pe Ana Ipătescu până la Cetatea Marelui Ștefan. 

Trebuie spus că la parada cu făclii a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” Suceava au participat peste 500 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina și Republica Moldova.

Seara de joi s-a încheiat cu un concert Proconsul susținut la Cetatea de Scaun.

Sucevenii și turiștii care aleg să viziteze Cetatea în această perrioadă se vor putea bucura de atmosfera medievală creată prin dansuri, spectacole cu foc și lasere, cai, commedia dell’arte, teatru și concursuri pentru copii, pantomimă, școli de lupte, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), dar și de baloane de săpun uriașe.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.