Centrul Cultural „PETRE ȚUȚEA” îi așteaptă pe rădăuțeni și nu numai pentru a sărbători Ziua Națională a Tineretului, la parada ecvestră organizată în Centrul Istoric al Municipiului Rădăuți.

Parada Ecvestră din Ținutul Rădăuților este organizată în parteneriat cu Clubul Ecvestru Felix Țopescu București – Filiala Rădăuți, Hanul Voievozilor, Clubul Sportiv Forest Ecvestru, Grajdurile Siminiuc și Grajdurile Domnești și se va desfășura în ziua de 2 mai, în intervalul orar 13.00-14.00, pe următorul traseu: Mănăstirea Bogdana – str. Bogdan Vodă – giratoriu Piața Unirii – Casa Germană – Primăria – Mănăstirea Bogdana.

Rădăuțenii sunt așteptați să admire o parte dintre cele mai reprezentative exemplare cabaline din Ținutul Rădăuților – unul dintre simbolurile asociate valorilor bucovinenilor, dar și de ce nu, să descopere unul dintre brand-urile de oraș pe care viitoarea municipalitate să-l aprecieze la reala sa valoare, spre a-l fructifica ca pe un atu al dezvoltarii durabile a  municipiului Rădăuți.

Istoria creșterii cailor de rasă la Rădăuţi se deapănă din anul 1792, când este înfiinţată LANDESGESTUETTS– UND REMONTIERUNGS DEPARTEMENT IN DER BUCOWINA ZU RADAUTZ pentru a se asigura necesarul de cabaline pentru cavaleria armatei austriece, începându-se cu 1.400 capete (cai moldoveneşti, ruseşti, poloni, turceşti). Actualmente, în Ținutul Rădăuților funcționează o herghelie la Rădăuți (având secții la Mitoc și la Brodina), cât și cluburi de echitație la Sucevița, Hardic și Horodnic.
Ziua Națională a Tineretului este marcată ca sărbătoare națională oficială începând cu 2005 în urma adoptării de către parlament a  Legii nr.425/2004 la inițiativa legislativă a 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.