Primarul Sucevei s-a arătat nemulţumit de faptul că unii cetăţeni au lăsat mizerie în urma manifestărilor de la sfârşitul săptămânii trecute pe esplanada Casei de Cultură, abia modernizată.

Primarul Ion Lungu le-a sugerat şi şoferilor care staţionează în zona centrală să folosească parcările subterane, care sunt gratuite. După 15 decembrie, cei care îşi vor lăsa maşinile pe străzile din jurul parcărilor vor fi sancţionati.

Contribuabilii suceveni au aruncat gunoaiele la voia întâmplării şi s-au urcat cu picioarele pe mobilierul stradal nou montat.

“Fac un apel civic să păstrăm ceea ce este acolo, pentru că avem semnale că oamenii nu păstrează curăţenia, se urcă cu picioarele pe bănci. De asemenea, vreau să fac un apel către şoferii care au treabă în centrul municipiului Suceava. Aşa cum am spus, avem două săptămâni de graţie, după care vom trece la aplicat amenzi. Fac aici două referiri concrete: în zona Băncii sau pe strada Ciprian Porumbescu stau maşinile unele peste altele pe troturar, în măsura în care la 50 de metri avem parcări libere. Nu vom tolera acestă stare de fapt. Două saptămâni, până pe 15 decembrie, este o perioadă de acomodare. După această dată, Poliţia Municipiului Suceava îşi va face datoria şi va aplica amenzi. Nu am fost adeptul amenzilor fără alternativă, dar din moment ce avem parcări gratuite, îi rog pe şoferi să le folosească. De asemenea, îi rog pe cei care participă la Târgul de Crăciun, care beau un pahar de vin sau fac cumpărături, să folosească coşurile de gunoi amplasate special în zonă. Fac un apel încă o dată să păstrăm curăţenia”, a declarat Ion Lungu.

Parcajele subterane din centrul Sucevei însumează 162 de locuri de parcare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.