Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că în ceea ce privește parcările supraterane, deși reprezintă o mare necesitate, în prezent nu se pot accesa fonduri europene în acest sens. De aceea, municipalitatea mai așteaptă puțin, poate în curând va veni finanțare de la UE și pentru parcările supraterane.

De altfel, potrivit edilului Sucevei, urmează a se construi 10 parcări supraterane a câte 140 de locuri fiecare. Investiția totală ar ajunge la 11 200 000 de euro.

„În exerciuțiul financiar trecut am construit cele două parcări subterane, după care am pregătit cele zece proiecte de parcări supraterane, însă în acest exercițiu financiar nu s-au mai acordat fonduri europene pentru parcări”, a explicat primarul Ion Lungu.

Edilul Lungu a precizat care sunt cele zece locații identificate în vederea construirii celor zece parcări supraterane: la Primăria Suceava, în zona Pieței Mari, în zona steaguri din Centru, pe strada meseriașului, lângă sediul PSD Suceava, în zona Tailan, la Hotel Bucovina, în zona Pieței Mici, în zona Mobilă din cartierul George Enescu, vis a vis de IPJ și în zona protopopiatului din cartierul Zamca.

Primarul Ion Lungu a precizat că dacă nu se vor putea accesa fonduri europene în vederea construirii parcărilor supraterane, Primăria va demara lucrările, din fonduri proprii, la cinci parcări supraterane. De asemenea, Lungu a spus că, în acest caz, sucevenii vor putea vota prioritățile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.