Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, respectiv în mediul on-line, în presă și pe rețelele de socializare,  privind săvârșirea de infracțiuni de corupție de către personalul de la morga din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fiind constituit un dosar penal.

Din actul de sesizare rezultă că în perioada martie – aprilie 2020 funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au pretins şi primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în această perioadă, pretinzând aceste sume pentru „eforturile” făcute în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate, îmbrăcarea acestora, etc., deşi toate aceste servicii intră în atribuţiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituţiei medicale.

În prezent se efectuează urmărire penală in rem, cu privire la fapte, pentru clarificarea situației de fapt și pentru stabilirea existenţei răspunderii penale.

Cauza este instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu lucrători operativi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

        Precizăm că efectuarea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

One Response

  1. Robert

    Da oare de vilele masinile si conturile celor care sfideaza autoritatea militara si isi mai angajeaza si avocat sa ii dea in judecata nu se autosesizeaza nimeni? oricum nu e greu de aflat cine sunt “razvratitii” care vor drepturi si sper sa isi primeasca o lectie care sa linisteasca astfel de posibile initiative in alte spitale! Toate spitalele de stat trebuie trecute 10 ani macar in subordinea armatei si clauza de angajare sa fie clara! demisia in timp de criza = tribunal militar si 10 ani pentru dezertare si mai vedem cine sa bate pe posturile la stat in care vii la 9 si pleci la 1 si iei salarii care sfideaza orice limite!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.