Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public privind cazul unui „bărbat dispărut, găsit mort într-un beci pe raza localităţii Marginea”, se confirmă faptul că la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a constituit o cauză penală în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de omor, privind decesul unei persoane de sex masculin pe raza localităţii Marginea.

În prezent se efectuează urmărire penală in rem, cu privire la faptă, pentru a se stabili circumstanţele în care a decedat victima, pentru identificarea eventualului autor al faptei şi pentru stabilirea existenţei răspunderii penale.

„Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate alte informaţii referitoare la această cauză. Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu lucrători operativi din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.
Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se artă într-un comunicat de presă.

Precizăm că efectuarea urmăririi penale in rem, este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.