Parcul Șipote și Păduricea Zamca au fost transferate de la Romsilva în domeniul public al municipiului Suceava. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu. Edilul a precizat că după ce Guvernul României va emite o hotărâre în acest sens, va putea fi depus proiectul pe fonduri europene care prevede montarea unui funicular și a unei roți panoramice.

„În această dimineață am obținut de la ROMSILVA, avizul pentru transferul a 143,925 ha,din care 43 ha de de hectare în Parcul Șipote iar diferența în Păduricea Zamca de la Regia Națională a Pădurilor, în domeniul public al Municipiului Suceava. Este cel mai important aviz pentru transferul pădurilor parc. Sperăm că până la sfârșitul anului să se emită Hotărârea de Guvern, să putem depune proiectul pe fonduri europene cu montare funicular și roata panoramică”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Reamintim că viitoarea zonă de agrement din centrul Sucevei – Parcul Șipote, va cuprinde o roată panoramică, de unde să poată fi admirată panorama orașului,  și un funicular, care să faciliteze accesul localnicilor și turiștilor către platoul Cetății de Scaun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.