Părintele Constantin Necula comentează recentele rezultate obținute de elevii români la testele PISA și scrie, într-un editorial pentru Tribuna, că, pe nedrept, copiii au devenit parte în războaiele dintre adulți și că nu ei poartă responsabilitatea acestor evaluări.

„Zilele acestea, când s-au vânturat procentele PISA, mi-am adus aminte de Moș Nicolae. Oare nu distrugând naivitatea copiilor cu cerințe ireale, nu aruncându-le curăția în gunoiul falselor umanisme și rupând familia în fragmentele unei politici sociale anapoda, am atentat la libertatea lor educațională? Între PISA și PIZZA am răstignit bucuria lor de a fi copii și i-am turat prea devreme în războaiele noastre. Iertați-ne, copii dragi, că am dat rezultatele anchetei tocmai în preajma Sfântului Nicolae și că am constatat noi, competenții, incompetența voastră. Nu că am gândit, așa s-a nimerit. Să murdărim portocalele albastre ale naivității cu graba noastră de a vă vântura cifrele neputinței noastre de a vă fi profesori și părinți buni!”, scrie părintele Constantin Necula.

Potrivit părintelui Constantin Necula, „e vremea să spunem din tot sufletul că trebuie schimbat ceva pentru ca viața noastră să se schimbe.”

„Nu. Nu înapoi la portocalele albastre din lipsă. Ci redescoperindu-l pe Moș Nicolae acolo, pe marginea de pervaz a sufletului. La limita cu ireala copilărie de odinioară. La limita cu ireala copilărie ce încă mai vine spre noi. Câtă vreme se mai nasc copiilor sărbători, sufletul lor gustă din cel mai amplu exercițiu. Nemurirea”, explică părintele Constantin Necula.

 

sursa: www.activenews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.