S-a stins din viață preotul paroh Domițian Tataru care, preț de câteva decenii, a slujit în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din comuna Poiana Stampei. Acesta va fi condus pe ultimul drum marți, 20 august.

Trebuie precizat că preotul paroh era nelipsit de la evenimentele din comunitate, iar acum, întreaga comunitate, în frunte cu primarul comunei, ing. Viluț Mezdrea, îl plânge pe cel care le-a fost duhovnic, sfătuitor și tată spiritual.

„Ca un fulger a venit vestea cumplită! Rămas bun părinte drag, rămas bun tată al satului, să ne veghezi cu blândețea și cu dragostea ta de acolo de sus! Odihnește-te în pace Părinte Domițian Tataru!”, a spus, îndurerat, primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea. 

Preotul Domițian Tataru s-a născut la 3 martie 1956, în Stulpicani, ca mezin în familia cantorului Vasile și al Ioanei.

Preotul a urmat studiile elementare și liceale la școala generală și Liceul Teoretic din Stulpicani. Părintele Tataru a urmat cursurule Institutului de Grad Universitar din Sibiu, iar în timpul facultății s-a căsătorit cu ec. Paraschiva Popa, din satul vecin, Negrileasa.

La 13 ianuarie 1982, preotul a fost anunțat că va fi numit paroh la Poiana Stampei. Astfel, la 1 iunie 1982, după jumătate de an, părintele Tataru a preluat enoria din localitatea în care se află poarta de intrare în Bucovina. Prima slujbă a fost susținută de Sânzâiene în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și,  de atunci, a păstorit localitatea.

Potrivit oamenilor locului, nici nu s-a așezat bine în enorie că, în primăvarea anului 1983, parohul Domițian a începu să schimbe fața lăcașului de cult. A construit un Prăznicar, apoi a ridicat un Foișor pentru oficierea slujbelor de Înviere, a refăcut fațada bisericii, a cumpărat noi strane, etc. Cea mai importană realizare a părintelui Tataru a avut loc în 1992: rerocedarea terenurilor primite de parohie, ca donații ale vremurilor trecute.

În fapt, părintele paroh Domițian Tataru a fost un preot cu har care s-a îngrijit ca toate lucrurile să arate și să funcționeze bine, iar biserica să aibă un rol important în viața comunități.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.