Dacă vă place să aveţi copii în preajmă şi sunteţi în căutarea unui loc de muncă, o oportunitate ar fi să vă calificaţi ca asistent maternal profesionist, o meserie ca oricare alta, care vă dă dreptul să vă angajaţi cu contract de muncă şi să beneficiaţi de drepturile cuvenite oricărui angajat. Ce paşi trebuie făcuţi pentru a intra în posesia diplomei de calificare, ce nivel de salarizare există, dacă se fac angajări, toate aceste lucruri le puteți afla pe pagina oficială a DGAPSC Suceava, întrucât nu există mereu date fixe pentru cursuri și angajări.
Meserie de interes
Prin fişa postului, asistentul maternal are obligaţia să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare. Iar pentru activitatea sa, va primi un salariu corespunzător funcţiei de asistent social cu studii medii, la care se adaugă o serie de bonusuri. Deşi a lucra cu copiii presupune multă responsabilitate şi dăruire, dar şi asumarea unor riscuri, este exact ca meseria de părinte – neîntreruptă și plină de satisfacții.
Cursul este gratuit.
Din fericire, pentru un curs de formare ca asistent maternal nu se plăteşte niciun leu. Problema este că, deşi există solicitări, persoanele interesate sunt descurajate din start, din cauză că nu au posibilitatea să urmeze un asemenea curs când doresc, existând anumite perioade în care se organizează, în funcție de cereri.
Drepturi băneşti
Cât priveşte salariul unui asistent maternal, acesta este de 800 lei pe lună, sumă la care se adaugă alocaţia de stat, de 84 lei, pentru un copil de peste 2 ani, 200 de lei până la vârsta de 2 ani a copilului şi alocaţia de plasament de 97 lei. Pentru alimente – 6 lei/zi pentru grupa de vârstă 0 – 4 ani, 8.3 lei/zi pentru grupa de vârstă 4-18 ani. Pentru echipament/cazarmament : 0-3 ani 366 lei/an/copil, 3-7 ani, 498 lei/an/copil, 7-14 ani, 611lei/an/copil 14-18 ani, 18-26 ani 844lei/an/copil. Pentru utilităţi, s-au acordat, în medie, 175/lei pe copil/trimestru.
Lasa un raspuns