Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, le solicită părinților elevilor suceveni să nu mai dea bani la școală pentru pază, cretă sau pentru fondul școlii întrucât Primăria acoperă toate aceste costuri.

„Nu este necesar ca părinții să dea bani pentru pază, pentru cretă, pentru fondul clasei, întrucât municipalitatea asigură bugete destul de consistente pentru unitățile de învățământ”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

În fapt, din cele 39 de unități administrative din municipiul Suceava, 28 au făcut solicitări în acest sens și vor primi suma de 821 677 de lei de la unitatea administrativ teritorială suceveană.

De altfel, Ion Lungu a explicat că școlile sunt responsabile cu angajarea firmelor de pază, însă banii pentru plata acestora provin de la Primărie.

„Școlile și părinții reclamă destul de frecvent faptul că autoritățile locale nu se implică în ceea ce privește asigurarea pazei în școli. Am solicitat în acest sens sumele necesare pentru pază, în sensul că Primăria alocă o sumă de bani de la buget, iar unitățile școlare își fac singure licitațiile și angajează firme de pază. În acest an avem în buget suma de 821 677 de lei, bani pentru creșterea gradului de siguranță în școli. Este vorba de 28 de unități de învățământ dintr-un total de 39, din care, pentru grădinițe 20 000 de lei, pentru școlile primare 324 471 de lei și pentru licee și colegii 477 194 de lei. Primăria acordă acești bani în baza solicitărilor venite de la unitățile de învățământ. În afară de sumele pentru pază avem acordate și sume pentru montarea de camere video”, a explicat primarul Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.