Preşedintele României, Traian Băsescu, a promulgat marţi, 01 iulie, o serie de legi ce aduc schimbări în sfera socială. Părinţii vor beneficia de o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului, angajatorii au obligaţia să emită tichete de vacanţă, iar creşele vor avea program săptămânal doar în situaţii deosebite.

Senatorii au decis marţi, 1 iulie, implementarea legii conform căreia creşele cu program săptămânal se pot înfiinţa şi pot funcţiona doar în situaţii excepţionale, în sistem public sau privat, pentru a se preveni astfel o formă de abandon mascat, părinţii venind să îşi viziteze foarte rar copii.

Părinţii pot beneficia de o zi liberă pentru îngrijirea copilului, pe care vor trebui să o justifice ca nefiind folosită în alt scop. Angajatorii nu vor fi obligaţi să plătească această zi, dar în cazul familiilor cu trei sau mai mulţi copii, părinţii vor beneficia de două zile libere.

Preşedintele a mai promulgat şi legea conform căreia angajaţii instituţiilor publice, ai societăţilor şi companiilor naţionale vor primi vouchere de vacanţă, emise doar online, cu care vor putea fi achiziţionate pachete de servicii din unităţile autorizate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.