Ziua de duminică, 13 august, a fost zi de sărbătoare în comuna suceveană Zvoriștea și asta pentru că au avut loc mai multe evenimente importante pentru comunitatea de aici. Astfel, în prima parte a zilei, edilul Constantin Barariu și echipa sa, alături de elevi ai Școlii Gimnaziale Zvoriștea, de părinți și de localnici, au inaugurat noua Sală a Sporturilor din localitate. La eveniment au luat parte și deputații PSD de Suceava Mirela Adomnicăi și George Șoldan, dar și subprefectul județului Suceava, Cristian Șologon.

Astfel, după ce obiectivul de investiții a fost sfințit și s-a tăiat panglica inaugurală, toți cei prezenți au intrat în Sala de Sport unde au luat parte la un meci demonstrativ de fotbal. Protagoniștii evenimentului au fost chiar elevii Școlii Gimnaziale Zvoriștea, cei care le-au arătat tuturor că sportul este încă pe un loc fruntaș.

Mai mult decât atât, și deputatul George Șoldan a schimbat câteva pase cu elevii, retrăind clipe frumoase din copilăria sa, din vremea când juca fotbal cu prietenii săi de la Cajvana.

În cuvântul său de bun venit, primarul comunei Zvoriștea, Constantin Barariu, a reamintit tuturor cât de important este sportul pentru o viață sănătoasă și a subliniat că în noua Sală de Sport își vor putea petrece timpul liber atât copiii de la școală, cât și tinerii din localitate, doar cu condiția să nu producă pagube investiției. De altfel, edilul a mulțumit deputaților Eugen Bejinariu și George Șoldan pentru faptul că mereu sunt alături de comunitatea din Zvoriștea și sprijină Primăria pentru atragerea de fonduri nerambursabile.

„Este un obiectiv de investiții la care am muncit mult. Am avut nenorocul ca prima licitație să fie câștigată de o firmă cu doi angajați, care mai avea contractate lucrări și la alte șase asemenea obiective de investiții. Cea de-a doua licitație a fost câștigată de SC SUCT SA, constructor local, care a reușit să finalizeze lucrările într-un an și, de aceea, îi mulțumesc domnului administrator Popescu. Nu pot să nu amintesc de contribuția domnului deputat Eugen Bejinariu, cel care a fost tatăl acestui proiect. În ceea ce-l privește pe domnul Șoldan, cel mai tânăr deputat, aș vrea să vă povestesc o întâmplare importantă: făceam demersuri pentru modernizarea Drumului Național care ne traversează comuna și îl tot sunam pe domnul Șoldan să văd dacă mai știe ceva de acest lucru, iar într-o zi mi l-a dat la telefon pe domnul ministru Sorin Grindeanu, care m-a asigurat atunci că va face drumul și așa s-a întâmplat. Pot spune că acest drum a fost modernizat datorită domnului Șoldan. Le mulțumesc și celorlalți parlamentari, care m-au ajutat cu ce au putut, dar și domnului Șologon care a fost mereu alături de noi”, a spus primarul comunei Zvoriștea, Constantin Barariu.

Edilul a adăugat că, tot anul acesta, va fi modernizat și terenul de sport din Zvoriștea, astfel încât și aici condițiile să fie la fel cu cele din orașe.

Prieten de nădejde al comunității din Zvoriștea, deputatul PSD de Suceava George Șoldan a declarat că din postura sa de parlamentar a reușit să rezolve problemele de comunicare dintre unitatea administrativ teritorială și Compania Națională de Investiții, astfel încât Sala Sporturilor să fie construită.

„Împreună cu domnul deputat Eugen Bejinariu am reușit să sprijinim proiectele de la Zvoriștea și asta nu poate decât să mă bucure. Deja copiii se bucură de această investiție, iar asta e cel mai important. Noi, din postura de parlamentari, am fost liantul dintre cele două părți implicate în proiect”, a spus deputatul George Șoldan.

În ceea ce privește drumul național care tranzitează comuna Zvoriștea, tânărul deputat a spus că lucrările efectuate aici se datorează ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înțeles necesitatea acestei investiții de care beneficiază locuitorii mai multor comune.

De cealaltă parte, deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că Sala de Sport de la Zvoriștea este una dintre cele mai frumoase din județul Suceava, care dispune de 180 de locuri în tribune. Totodată, social democrata a subliniat că, din fericire, un constructor local a lucrat repede și bine și a făcut într-un an cât alții în trei ani.

„Inaugurarea unei săli de sport într-o comună înseamnă mai puțini pacienți în dispensar. Îl felicit pe domnul primar pentru toate investițiile pe care le-a realizat în comună pentru că, de-a lungul timpului, nu fără efort, dar împreună cu echipa, a reușit să schimbe fața comunei sale”, a spus deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi.

Și subprefectul Cristian Șologon are doar cuvinte de laudă la adresa edilului Constantin Barariu, pe care l-a felicitat pentru toate investițiile pe care le-a realizat în comuna Zvoriștea.

„Realizarea acestei investiții a fost o provocare pentru domnul primar, însă acum asistăm la un moment fericit în care o sală de sport, cu finanțare de la Guvernul României, este pusă la dispoziția comunității locale din Zvoriștea. Este un lucru bun pentru generațiile tinere care vor avea posibilitatea să facă foarte multă mișcare, în așa fel încât dispensarul, modernizat prin PNDL, să nu aibă foarte mulți clienți”, a spus subprefectul Cristian Șologon.

Trebuie spus că Sala Sporturilor din Zvoriștea, o investiție care se ridică la peste 7,7 milioane de lei fără TVA, a fost realizată prin Compania Națională de Investiții.

Volumul „Oameni pentru eternitate”, lansat de scriitorul Mircea Sfichi, în fața comunității de acasă

 

După inaugurarea Sălii de Sport, în incinta Căminului Cultural Zvoriștea a avut loc lansarea volumului „Oameni pentru eternitate”, semnat de scriitorul și jurnalistul Mircea Sfichi, fiu al satului. 

Alături de autor, la eveniment a fost prezent și primarul Constantin Barariu, dar și parlamentarii George Șoldan și Mirela Adomnicăi și subprefectul Cristian Șologon. În sala Căminului Cultural s-a mai aflat și medicul Adrian Cosinschi, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

După lansarea de carte, toți cei prezenți au luat parte la un spectacol de excepție susținut de membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.