Parlamentarii AUR de Suceava, respectiv senatorul Mircea Dăneasa și deputații Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, i-au adresat o interpelare premierului Nicolae Ciucă prin intermediul căria i-au solicitat să extindă ajutorul acordat de stat și pentru pensionarii cu pensia sub cosul minim de consum pentru un trai decent.

Parlamentarii suceveni au precizat că ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că pensionarii vor beneficia de un ajutor de 700 de lei în luna iulie. Este vorba de cei care au pensii de până în 2.000 de lei. 

„Întrucât majoritatea pensionarilor care au pensia sub valoarea cosului minim de consum, ce trebuie calculat de INS, nu se încadrează în limita impusă arbitrar prin ordonanta de urgentă: “cei care au pensii pana in 2000 lei” solicităm extinderea ajutorului de 700 de lei și a tuturor celorlalte măsuri de “sprijin” pentru pesionarii care au pensii sub valoarea cosului minim de consum pentru un trai decent,conform OUG 217/2000, care, ultima dată când a fost calculat avea o valoare de 2814 lei.

Pentru ca acest lucru să se întîmple trebuie să faceți 2 lucruri:

  1. Institutul Național de Statistică să calculeze, de îndată, valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent, actualizat conform OUG 217/2000.
  2. Să extindeți acordarea ajutoarelor pînă la un cuantum al  pensiei de 2814 lei sau la valoarea actualizată ce va rezulta din calculele făcute de INS.

   Cosul minim de consum reprezintă ”pragul sărăciei” ori dacă măsurile pe care le luați, domnule prim-ministru, nu au ca obiectiv scoaterea românilor din sărăcie denotă șubrezenia cu care vă urmați crezul de a conduce Guvernul României.

Față de această situație vă adresăm următoarea interpelare:

Care este data la care  pensionarii cu pensia sub pragul cosului minim de consum pentru un trai decent vor primi ajutorul legitim și meritat din partea Statului Român?”, i-au transmis parlamentarii suceveni premierului Ciucă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.