Parlamentarii AUR de Suceava, respectiv deputații Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei și senatorul Mircea Dăneasa, i-au adresat o întrebare ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul căreia îi solicită clarificări privind lipsa de autorizații de funcționare a școlilor.

„Constatăm, la începutul anului școlar, că 424 de școli de pe teritoriul județului Suceava nu au autorizație sanitară, iar 234 de clădiri cu destinația de învățământ nu au autorizație privind securitatea la incendiu.

Astfel, din totalul celor 727 de unități de învățământ, sunt autorizate sanitar un număr de 303 unități de învățământ, din care 107 grădinițe, 143 școli, 37 licee, 6 unități speciale de învățământ, 1 școală postliceală și 9 cluburi ale copiilor. Statistica a fost prezentată de Firuța Bosancu, șefa interimară a DSP Suceava, în ședința Colegiului Prefectural din 31 august 2021. În aceeași ședință, prim-adjunctul comandantului ISU Suceava, maiorul Marian Constantin Ruscan, a precizat că din totalul celor 836 clădiri cu destinația de învățământ care necesită autorizație de securitate la incndiu, 154 sunt autorizate, iar 234 neautorizate. Celelalte 448 de clădiri nu fac obiectul autorizării.

Față de această situație solicităm să nu respundeți la următoarea întrebare: Care sunt măsurile pe care le veți lua pentru a nu pune în pericol securitatea copiilor noștri, în noul an școlar 2021-2022?”, se arată în întrebarea parlamentarilor suceveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.