Parlamentarii AUR de Suceava, respectiv senatorul Mircea Dăneasa și deputații Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, i-au adresat o întrbare Gabrielei Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, privind măsurile pe care le ia pentru tineri. Parlamentarii suceveni vor să știe de la ministrul Firea cine răspunde pentru degradarea fără precedent a infrastructurii stațiunii tineretului Costinești, dar și ce soluții are ministerul condus de fostul primar al capitalei pentru reintroducerea acesteia în circuitul turistic pentru tineret.

Parlamentarii AUR au subliniat că Biroul de Turism pentru Tineret, pe scurt BTT, a fost înfiinţat in 1968 şi de atunci funcţionează ca o agenţie de turism care ar trebui să organizeze vacanțe pentru tineri în staţiunile de la munte şi mare. Instituţia care se autofinanţează se află în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalitatii de sanse, care deţine aproape 90% din acţiuni. BTT trăieşte însă din închirierea spaţiilor care altădată primeau turişti. A mai rămas hotelul Forum, cândva perla staţiunii Costineşti. Clădirea este însă într-o stare avansată de degradare, iar acum este închiriată, pe bucăţi.

„Obiectivul nostru, ca agenţie, este acela de a vă îndruma spre cea mai bună decizie în alegerea Vacanţei de Vis”. Cu această frază încearcă Biroul de Turism pentru Tineret să îi atragă pe turişti în puţinele obiective pe care le mai administrează. „Vacanţa de vis”, este de fapt o invitaţie la Hotelul Forum, faimos cândva, dar lăsat să se degradeze. Pe lângă hotelul Forum, BTT mai are în grijă câteva vile şi Teatrul de Vară din Costinești.

„În programul de Guvernare la capitolul Masuri Tematice, punctul 4 “Infrastructura în domeniul tineretului” este prevăzut următorul obiectiv: Reorganizarea centrelor de agrement şi a infrastructurii Biroului de Turism pentru Tineret, pentru a oferi inclusiv oportunităţi de recreere şi petrecere a timpului şi alinierea României la piaţa mondială şi europeană a turismului de tineret;

În fapt, spațiul cuprins între Teatrul de vară-Terenurile de sport-Hotel Forum – Discoteca RING are blocat accesul cu sîrmă ghimpată, fiind practic în continuă degradare.  In rândul tinerilor acest spațiu poartă acum denumirea de “patrulaterul negru”.

Astfel, gîndurile tinerilor se îndreaptă, acum, spre dumneavoastră, doamnă ministru, dar vă asigurăm că și a celor trecuți de prima tinerețe dar care și-au petrecut tinerețea  făcînd sport pe terenurile cu această destinație din Costinești, zâmbind la glumele grupului Divertis s.a. în spectacolele susținute “cu casa închisă” la “Teatrul de Vară Costinești”, plimbîndu-se pe aleile “ căsutelor de piatră ” care ar putea fi redeschise pentru o “tabără pentru tineret” pentru ca mai apoi să fie pus în valoare spațiul social pe care este amplasată Discoteca RING dar și alte spații care ar putea constitui “centre de agrement” pentru “oportunităţi de recreere şi petrecere a timpului şi alinierea României la piaţa mondială şi europeană a turismului de tineret” așa cum bine spuneți în Programul de Guvernare 2021-2024.

Față de această situație vă rugăm să ne răspundeți la următoarele intrebări:

1.Cine răspunde pentru degradarea fără precedent a infrastructurii stațiunii tineretului Costinești?

2.Ce solutii aveti pentru reintroducerea Stațiunii Tineretului Costinești  în circuitul turistic pentru tineret?”, i-au transmis parlamentarii suceveni ministrului Firea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.