Modul în care majoritatea PSD-ALDE, cu complicitatea UDMR, au respins luni un amendament votat în comisiile de specialitate la Legea bugetului pentru anul 2018 a fost condamant de parlamentarii PNL de Suceava.

Amendamentul propus de liberali prevedea ca localitățile să primeau sume de bani care să acopere pierderile generate de artificiile fiscale ale Guvernului PSD-ALDE.

 

Semnalele și avertizările transmise zilele acestea de Gheorghe Flutur au fost cât se poate dec justificate: iată că PSD legiferează astăzi dezastrul bugetar prin care pedepsește comunitățile locale.PSD – ALDE, prin forma bugetului pe 2018, jefuiesc comunitățile locale de banii necesari investițiilor în proiecte locale – blochează șansele la dezvoltare construite prin munca românilor din acele comunități”,  se precizează în comunicatul de presă transmis de parlamentarii liberali.

Potrivit acestora, prin măsura de scădere a impozitului pe venit de la 16% la 10%, administrațiile locale pierd 5,8 miliarde de lei, adică de 28% din veniturile cuvenite.

„PNL a promovat un amendament prin care 100% din impozitul pe venit să revină autorităților locale. Majoritatea PSD-ALDE, cu complicitatea UDMR, a respins amendamentul.

 Rațiunea amendamentului PNL este aceea de a compensa pierderile majore generate de artificiile fiscale ale Guvernului PSD-ALDE, în dauna comunităților locale”,  se arată în comunicat.

 În ciuda faptului că măsurile fiscale, luate la pachet, duc la aproximativ același nivel total de taxare, principalul pierzător sunt autoritățile publice locale, consideră demnitarii suceveni. Acestea consideră că în urma scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% nu a existat compensare.

 „Astfel, statul obține aceeași bani de la cetățeni, dar aceste sume nu se mai duc spre comunitățile locale, ci spre bugetul central al statului. Principalele comunități afectate sunt exact cele în care au fost dezvoltate locuri de muncă în zona privată, adică acolo unde au fost primari destoinici și s-au preocupat să dezvolte comunitatea”, au conchis parlamentarii PNL de Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.