Pe 14 octombrie, va fi semnat un parteneriat de înfrățire între municipiul Suceava și municipiul Chișinău. La acea dată este sărbătorit hramul capitalei Republicii Moldova.

Anunțul privind încheierea parteneriatului a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu,vineri, 23 iulie, a.c., după ce la sediul municipalității a ajuns o delegație de la Chișinău condusă de omologul său Ioan Ceban.

Edilul a declarat că discuțiile s-au purtat pe teme vizând transportul public, patrimoniul, sănătatea, turismul, cultura și administrația piețelor. Ion Lungu a subliniat că, în paralel, se lucrează la identificarea de proiecte transfrontaliere comune cu finanțare europeană. Ion Lungu a amintit că datorită unui astfel de proiect s-a reușit restaurarea Cetății lui Ștefan cel Mare de la Soroca.

Luna trecută, Consiliul Judeţean Suceava a semnat o înţelegere de colaborare cu Primăria Chişinău şi raioanele Rîşcani, Sîngerei şi Ştefan Vodă din Republica Moldova, fiind vizate domeniile economic, cultural, al sănătăţii, educaţiei, turismului și social.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.