Comunele Rădășeni și Cornu Luncii s-au asociat în vederea implementării proiectului de aducțiune a gazului metan. Anunțul a fost făcut de către primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Potrivit acestuia, deja au avut loc ședințele de Consiliilor Locale din cele două localități, în cadrul cărora au fost aprobați indicatorii tehnico economici și acordul de parteneriat pentru proiectul „Construire rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comunele Rădășeni și Cornu Luncii”.

Trebuie spus că, deși au culori politice diferite, cei doi edili au bătut palma și luptă împreună pentru binele comun al cetățenilor localităților pe care le reprezintă.

„Acest parteneriat este foarte important, atât pentru cetățenii comunei Cornu Luncii, cât și pentru cetățenii comunei Rădășeni, întrucât reprezintă încă un pas spre dezvoltarea europeană pe care ne-o dorim cu toții atât de mult. Atât eu, cât și colegul meu primar de la Rădășeni avem un scop comun, de aceea sunt convins că acest proiect va fi implementat cu succes la nivelul celor două localități”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Edilul a precizat că proiectul are o perioadă de implementare de trei ani.

Menționăm că în perioada următoare vor fi disponibile fonduri europene pentru introducerea rețelelor de gaze naturale în localitățile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid, adică pe lemne.

În cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare a fost lansat un ghid de finanţare nerambursabilă pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, investiţiile urmând a fi realizate din fonduri europene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.