Clubul Ecomontan „Origini Verzi” Suceava desfășoară proiectul intitulat “Mobilitate transnaţională pentru dezvoltare durabilă”, finanțat în cadrul Programului Fondul ONG în România – Fondul pentru Relații Bilaterale.

Partenerul norvegian al proiectului este AGRI ROMANIA ONG Norvegia, care va avea ca și reprezentanți la eveniment președintele organizației Terje Sindland și expert biodiversitate/inginer silvic Uwe Rutzen.

Proiectul are ca scop introducerea în situația biodiversității din regiunea de Nord-Vest a României, paralele în modul de abordare a biodiversității în România vs. Norvegia, sensibilizare și informare a comunităților cu privire la importanța conservării biodiversității din cadrul rezervației naturale Codrii Seculari Slătioara. De asemenea, se desfăşoară campanii de susţinere a proiectelor educaționale, cu rol de conștientizare privind biodiversitatea și conservarea ei şi un plan de acțiune care să prevadă conservarea principalelor habitate și specii din zonă.

Realizarea acestei activități va implica intensificarea procesului de instituire a rețelei Natura 2000 (desemnarea și gestionarea siturilor protejate, coerenţa și conectivitatea reţelei), prin regenerarea speciilor celor mai amenințate și prin măsuri de protecție în regiunile periferice.

În acest context, Clubul Eco-Montan „Origini Verzi” vă invită să participați în data de 16 mai, la prima întâlnire cu partenerul norvegian, care va avea loc în incinta Consiliului Județean Suceava, sala de ședințe Bucovina, începând cu orele 10.00.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.