Duminică, 10 iunie 2018, la Căminul cultural Coșna s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Cupei Coșna la șah junior, concurs care reunește participanți de la școli din Bazinul Dornelor.Concursul a fost inițiat de către Asociația cultural – umanitară Speranța Coșna și se desfășoară an de an în parteneriat cu Clubul elevilor Vatra Dornei.

Deși anul acesta participarea a fost mai puțin numeroasă, copiii talentați și harnici s-au întrecut în tactica jocului de șah. S-au evidențiat printre câștigători: Pantază Aiana, Muraru Radu Paul, Ianovici Simona, Candrea Cosmin, Sandu Teodora, Buzincu Ionuț, Brașcanu Sara. Arbitrul turneului a fost, și la această ediție,  Stelian Hasna.
Cupa Coșna la șah junior a revenit anul acesta Școlii Gimnaziale Coșna. Câștigătorii au primit și medalii.
Toți participanții au primit diplome și premii, oferite de Asociația cultural – umanitară „Speranța”.


Ne bucurăm de această manifestare, care îi provoacă pe copii la a gândi și raționa, la a lăsa deoparte telefoanele și jocurile pe calculator pentru a participa la un joc cu adevărat folositor minții, la o întrecere în spiritul fairplay-ului și al bucuriei.
Mulțumim organizatorilor, colaboratorilor și tuturor participanților și așteptăm cu drag întâlnirea din iunie 2019”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Coșna, prof. Ofelia Arvinte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.