Partidul Verde, filiala județeanã Suceava, considerã un lucru pozitiv actuala mãrire a salariilor la cadrele medicale.

„Este bine cã s-a înțeles faptul cã un medic trebuie plãtit. Așa se poate face medicinã de performanțã: cadre medicale respectate și dotãri moderne în spitale”, a declarat Dan Acibotãrițã, liderul Partidului Verde, filiala Suceava.

Acesta este de pãrere cã pe lângã partea medicalã, într-un spital își desfãșoarã activitatea și personalul auxiliar și cei care lucreazã la TESA.

„Fãrã ei nu poți funcționa ca unitate medicalã. Nu poți sã operezi într-o salã unde o țeavã de alimentare de apã rece sau apã caldã s-a spart. Nu invadeazã apa peste tot blocând activitatea? Ce poți sã faci atunci? Apelezi la un instalator și rezolvi problema. Cum poți sã te «miști» într-un spital fãrã un serviciu tehnic, administrativ, de aprovizionare, sau licitații? Pot medicii desfãșura o activitate normalã, cu alte cuvinte, actul medical decurge bine? Rãspunsul este nu!”, a mai declarat Dan Acibotãrițã.

Din perspectiva verzilor suceveni, un spital este ca o uzinã, unde toate funcționeazã în lanț și fãrã întrerupere. De aceea, aceștia cer actualului prim-ministru al României, Dacian Cioloș, sã rezolve și problema salariilor personalului de întreținere și a celor de la TESA.

„Dacã nu se vor mãrii salariile la personalul auxiliar se va face o discriminare enormã, iar acest lucru nu este de acceptat”, a concluzionat Dan Acibotãrițã, președintele Partidului Verde, filiala Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.