Partidul Verde Suceava consideră că actualul guvernator al Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, ar trebui, după 28 de ani de coordonare a băncilor-banilor din România, să facă pasul în spate, adică să se pensioneze, mai ales că la ultima intervenție din Parlamentul Românei s-a arătat cam depășit de probleme.

Domnul Isărescu a avut o perioadă când a făcut performanță, dar după revenirea din funcția de prim-ministru, în decembrie 2000, s-au produs multe evenimente în defavoarea românilor.

Avem cea mai mare rată la credite (atunci când trebuie să returnezi un împrumut), avem cele mai proaste privatizări ale băncilor fost comuniste, nu mai avem drept de marca pe aurul nostru, au fost lăsate toate băncile de peste hotare să-și facă de cap cu soarta românilor, iar toate acestea s-au întâmplat în perioada lui Mugur Isărescu, este drept nu dl. Isărescu a făcut legile, dar prin experiența și priceperea ca și guvernator putea să le îndrepte”, a transmis liderul verzilor suceveni, Dan Acibotăriță.

Din punctul de vedere al verzilor suceveni, cine stă în fruntea unei instituții mai mult de 8-10 ani, devine un fel de dictator, care în opinia lui este cel mai bun, de neînlocuit și fără de care nu se poate face nimic, bineînțeles acesta este sprijinit de cineva puternic, și trebuie să-i facă jocurile ori de câte ori este solicitat.
Actualul guvernator al BNR este în slujba banului, dar după cum se vede nu al leului, ci a altora. Domnul Mugur Isărescu este ultimul dinozaur din perioada iliesciană”, a mai transmis Dan Acibotăriță, președintele Partidului Verde Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.