Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde, filiala județeană Suceava, consideră că România are nevoie de fabrici, uzine, de o agricultură puternică, cu alte cuvinte de locuri de muncă, nu de pușcării moderne, cu facilități de ultimă generație.

Un minim de civilizație trebuie să existe în fiecare locuință din țara noastră, deci și într-o închisoare. Este greu, inuman, să trăiești ani de zile într-un spațiu plin de gândaci sau șobolani. Este foarte greu, de neconceput să supraviețuiești fără un loc de muncă”, a transmis Dan Acibotăriţă.

Președintele Partidului Verde, filiala județeană Suceava, este de părere că „judecătorii de la CEDO trebuiau să condamne statul român atunci când au fost distruse mii de fabrici, uzine, când s-au dus toate bogățiile României către firme austriece, nemțești, franțuzești, când a dispărut flota comercială a României, când a fost distrus toată agricultura comunistă, când s-au vândut terenurile agricole, când Băsescu+Boc au tăiat 25% din lefurile bugetarilor, iar clasa politică din acea perioadă transporta cu sacoșa milioanele de euro, când simplul român nu are un loc de muncă, iar salariul nostru este sub 30% dintr-o leafă a unui muncitor francez, austriac, german, italian. Cu alte cuvinte judecătorii de la CEDO au cam multă treabă, când vine vorba de România, mai ales că viața românului simplu nu se încadrează în niciun standard european, iar prostia și incompetența sunt sinonime cu funcțiile de conducere”.