Partidul Verde, filiala județeană Suceava, consideră că România are nevoie, mai ales în domeniul sănătății, de propriile laboratoare de cercetare, testare, cu dotări corespunzătoare și cu un personal bine plătit, dar și de fabrici autohtone de medicamente.

Este cam greu să-i demaști pe anumiți producători de medicamente sau biocide că nu respectă în totalitate o anumită compoziție. Trebuie să ai propriile sisteme de control, iar dacă ale noastre sunt aproape inexistente, rămâi pe lângă subiect. Nu de puține ori, s-a arătat că după achiziționarea unor cantități importante de dezinfectanți, medicamente, acestea nu au avut efectul prezentat. Nu poți să-i descoperi pe mincinoșii care comercializează produse neconforme, dacă nu ai laboratoare de testare în fiecare zonă a țării. În ziua de astăzi o simplă declarație ține loc de cinste, dar cum banul este pe primul loc, de multe ori te trezești că ai cumpărat nimic, bineînțeles dacă-l descoperi, așteptând de la acel nimic miracole”, a transmis Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde, Filiala județeană Suceava.

De asemenea, Partidul Verde, filiala județeană Suceava, susține că, datoria Ministerului Sănătății și cel al Cercetării este ca pe viitor să stabilească un plan prin care România să aibă propriile fabrici producătoare de medicamente și un sistem de verificare mai complex la produsele din sănătate.