Anul 2022 se dorește a fi unul activ și plin de acțiuni pentru comuna Mitocu Dragomirnei, pe agenda edilului Radu Reziuc și a echipei sale aflându-se deja o serie de proiecte importante menite să contribuie la modernizarea localității.

Astfel, și în anul 2022, primarul Radu Reziuc își continuă drumul spre idealul pe care l-a avut din prima clipă: o comună de care să se audă datorită performanței.

Încă mai este de muncă, însă de energie nu duc lipsă nici el, nici echipa sa, așa că, la început de an, s-au creionat proiectele ce nu sunt altceva decât un răspuns la necesitățile oamenilor.

Mai este de muncă și nu puțin, încă, la școlile din comună, drept pentru care un amplu proiect intitulat „Infrastructură Școlară Nouă” va aduce modificări vizibile în acest domeniu.

Prin  Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se dorește înființarea unei școli gimnaziale noi, precum și a unei baze sportive.

De asemenea, urmare a discuțiilor purtate de edil cu reprezentanții școlii s-a hotărât ca și din buget local să se modernizeze Școala Gimnazială. Aici se va lucra la Arhiva, Cancelaria, Laboratoarele de Fizică, Biologie și Chimie, se va amenaja curtea și se va interveni la corpul clădirii ce necesită îmbunătățiri.

Infrastructura rutieră reprezintă domeniul cel mai des pomenit, când vine vorba de dorințele cetățenilor, însă și aici există niște reguli de la care dacă administrația locală s-ar abate, n-ar însemna altceva decât o risipă a banului public.

Astfel, nefăcând excepție de la regulă, și la Mitocu Dragomirnei se va interveni la drumurile comunale, imediat ce proiectul de Apă și Canal va fi dus la bun sfârșit.

Avem în implementare două proiecte ce prevăd alimentarea cu apă și canal, însă nu acoperă toată comuna, motiv pentru care intenționăm să depunem pe Programul Național «Anghel Saligny» un nou proiect de extindere. Depindem de implementarea acestui proiect, pentru că altfel nu vom putea trece la asfaltare. Am speranța că cetățenii vor înțelege că este nevoie de puțină răbdare pentru ca lucrările să fie de calitate și de durată”, a declarat primarul comunei, Radu Reziuc.

Pentru celelalte domenii, însă, edilul de la Mitocu Dragomirnei are deja pregătite proiectele pe care le va implementa în acest an, de îndată ce bugetul va fi votat, iar vremea va permite demararea lucrărilor.

Astfel, în viitorul apropiat se va extinde rețeaua de alimentare cu energie electrică, se vor construi mai multe stații de autobuz demne de anul 2022 și se va asfalta și amenaja parcarea ce deservește atât Biserica Penticostală, cât și cimitirul.

Totodată, se va lucra la aleile pietonale în zonele Ruși-Mitocaș și Moldoveni-Dispensar.

„Am fost atenți cu bugetul local, iar asta ne permite să realizăm în 2022 aceste proiecte. De asemenea, tot cu bani proprii vom construi locuri de joacă pentru cei mai mici cetățeni ai comunei, în fiecare sat, iar în satul Ruși vom construi un teren de sport pentru tineri”, a mai spus Radu Reziuc.

Separat de investițiile din bugetul local, în acest moment Primăria Mitocu Dragomirnei are depus la Compania Națională de Investiții și un proiect ce prevede construirea de la zero a unui Centru Medical ce va fi dotat la standarde europene. De asemenea, într-o etapă avansată se află și proiectul pentru o Sală de Sport nouă, investiție ce se va realiza tot cu bani guvernamentali.

„Tot anul acesta, în ideea că vom ajunge la liman cu proiectele de alimentare cu Apă și Canal vom lucra, alături de echipa de specialiști și la pregătirea proiectului pentru amenajarea Centrului Comunei, ce se va transforma într-o adevărată zonă de agrement.

Avem deja o schiță care este încântătoare și nu luăm în calcul să nu devină o realitate frumoasă”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc.

Primarul Radu Reziuc se bucură de o echipă implicată și de o comunitate cu care păstrează o strânsă legătură, lucruri ce completează perfect planul său pentru localitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.